Maksimović: Samo sa znanjem i mladim ljudima država može napredovati

Srna
Maksimović: Samo sa znanjem i mladim ljudima država može napredovati

BIJELjINA - Osnivač Pokreta "Uspješna Srpska" Zlatko Maksimović rekao je danas da samo sa znanjem, pametnim i mladim ljudima, uz pomoć iskustva starijih, ova država može napredovati.

Članovi Aktiva mladih Pokreta "Uspješna Srpska", zajedno sa Maksimovićem i kandidatom za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na predstojećim izborima Živkom Malić, u okviru kampanje "Izaberi zdravlje", posjetili su danas močvaru "Gromiželj" i ukazali na njen značaj, ne samo za Semberiju, Republiku Srpsku već i za cijeli region, saopšteno je iz Pokreta "Uspješna Srpska".

Maksimović je rekao da je razgovarao sa profesorom Milenkom Ćurčićem, te da su se saglasili da je ovo primjer kako se sa malo može dobiti puno.

Malićeva je rekla da se u Gromiželju, prirodnom rezervatu koji je bogat raznovrsnom florom i faunom, ističe više od 400 biljnih vrsta, veliki broj životinjskih vrsta, a najznačajnije je da je ovdje pronađena velika količina ribice "Umbra krameri", u narodu poznate kao mrguda.

Prema riječima mještanina Saše Konzalovića, ovo područje je od 2011. godine stavljeno pod zaštitu države i do danas nije ništa urađeno. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana