Maja Dragojević Stojić, kandidat SDS-a za gradonačelnika Prijedora: Ovu trku trčimo zajedno sa građanima

Vedrana Kulaga Simić
Maja Dragojević Stojić, kandidat SDS-a za gradonačelnika Prijedora: Ovu trku trčimo zajedno sa građanima

U politiku nisam ušla zbog ličnog interesa, već iz želje da mijenjamo stanje koje nije dobro. Imamo sve uslove da živimo kao normalan svijet, zbog toga moramo izabrati predstavnike koji će raditi za Prijedor i njegove građane. Imam plan, i imam volje za to.

Istakla je to za “Glas Srpske” kandidat SDS-a za gradonačelnika Prijedora Maja Dragojević Stojić.

- Ušla sam u politiku čistog srca i sa iskrenim namjerama. Vjerujem da moji sugrađani to prepoznaju - poručila je Dragojević Stojić.

GLAS: Šta ste do sada uvidjeli iz razgovora sa sugrađanima?

DRAGOJEVIĆ STOJIĆ: Kroz razgovore sa građanima shvatila sam da u velikoj mjeri nisu zadovoljni u kojem pravcu ide naš grad. Zbog toga očekujem da će 15. novembra dati povjerenje novim ljudima, novoj energiji. Očekujem da će konačno izabrati predstavnike koji će raditi za njih.

GLAS: Da li ste ih uvjerili u to?

DRAGOJEVIĆ STOJIĆ: Svjesni stanja u kojem se nalazimo, građani vjeruju u našu borbu. Svjesni su da ovo nije samo moja trka. Ovu trku trčimo zajedno kako bismo sutra od Prijedora napravili bolje mjesto za život. Svakodnevno mi pružaju iskrenu podršku, na terenu, na društvenim mrežama. Njihova pružena ruka i tople riječi moj su najveći vjetar u leđa. Moja iskrena namjera je pokazati ljudima da nismo svi isti. Želim pokazati da je moć upravo u njihovim rukama.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za protivnike?

DRAGOJEVIĆ STOJIĆ: Prijedor je pod vladavinom dvije partije duže od 15 godina. U tom periodu odlazilo je radno sposobno stanovništvo, a djeca su se sve manje rađala. Smatram da je to ogledalo svake politike. Prijedor je grad u kojem su započeti brojni projekti, ali nisu završeni, grad čiji prirodni i kulturni resursi nisu dovoljno iskorišćeni. Nemamo više vremena za čekanje.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako pobijedite?

DRAGOJEVIĆ STOJIĆ: Prvo nam treba presjek trenutnog stanja. Oko sebe želim tim mladih i stručnih ljudi kojima neću gledati stranačku, niti bilo koju drugu pripadnost. Dosta je da nam grad i zemlju vode partijski podobni, a ne sposobni ljudi.

Demokratija

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja iz kampanje?

DRAGOJEVIĆ STOJIĆ: Svaki funkcioner mora da zna da upravlja resursima koji pripadaju svima nama. Mora postojati odgovornost prema onima koji su mu dali povjerenje. Ako građani budu smatrali da svoj posao ne radim dobro, neka biraju nove ljude, sve dok ne budu izabrani najbolji. To je demokratija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana