Lazić: Spremni smo sa Vladom investirati u razvoj Banje "Dvorovi"

SRNA
Lazić: Spremni smo sa Vladom investirati u razvoj Banje "Dvorovi"

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Mikajlo Lazić izrazio je spremnost da se u saradnji sa Vladom Republike Srpske investira od 30 do 50 miliona KM za razvoj Banje "Dvorovi" čiji je potencijal ogroman, ali neiskorišćen.

Lazić je istakao da bi Banja i dalje ostala u 100 odsto javnom vlasništvu i da su naredne četiri godine dovoljne da ona zasija u punom sjaju.

- Banja "Dvorovi" će skorim završetkom auto-puta Beograd - Bijeljina - Banjaluka biti jedna od najbližih banja najvećim gradovima Srbije - istakao je Lazić.

Iako je u osnovi medicinski centar, Lazić kaže da Banju "Dvorovi" ne treba posmatrati samo u tom kontekstu.

- Moj tim i ja imamo namjeru pozicionirati je i kao regionalnog lidera u kongresnom sportskom i velnes i spa turizmu, a za postizanje punog kapaciteta u radu Banje "Dvorovi" spremni smo, u saradnji sa Vladom, investirati od 30 do 50 miliona KM i fokus staviti na planiranje njenog daljeg razvoja - naveo je Lazić na "Fejsbuku".

Prema njegovim riječima, to je direktno tržište sa više od dva miliona ljudi, a uzimajući u obzir blizinu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" taj broj raste.

- Banja u punom kapacitetu može direktno da nas pozicionira kao regionalnog lidera u nekoliko segmenata, medicini, turizmu, biznisu, ekologiji, a njen razvoj bi pozitivno uticao i na poljoprivredu, sport, ugostiteljstvo, kao i na nova radna mjesta - ocijenio je Lazić.

On je zaključio da Banja "Dvorovi" može da bude pravi semberski biser. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana