Kuvalja: Srpska mora da pobijedi

GS
Kuvalja: Srpska mora da pobijedi

BANjALUKA – Mi danas nemamo drugoga puta, osim puta slobodne i prosperitetne Srpske, jačanje njenih interesa. Kao čovjek smatram da je moja obaveza, rad i rezultat, sa kojim mogu biti ponosan jer rezultati su vidljivi, jasni i u opštem interesu svih nas.

Istakao je to predsjednik Centra za razvoj i unapređenje sportske saradnje Srbije i Republike Srpske Vladimir Kuvalja i naglasio da je dvije decenije upornosti, odlučnosti i istrajnosti na politikama koje vodi, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika stavilo na mjesto, kao sinonim Srpskog naroda za slobodu.

Kuvalja naglašava da je Dodikova politika narodna, razumljiva za običnog čovjeka, jasna i nedvosmislena, u mnogome praktična ali uvijek dosljedna sa jasnim ciljem a to je Republika Srpska.

– Sve ove godine Srpska se pokazala kao sposobna da preživi izazove i kreće se u pravcu svoga jačanja i napretka, što mnoge na zapadu nije oduševilo, jer su Dejtonski sporazum zamišljali kao prelazno rješenje. Navodnim reformama koje bi na kraju urušile status Srpske do, neprepoznatljivosti, što bi konačno stvorilo unitarnu Bosnu i Hercegovinu. Upravo ovako zamišljen koncept tvoraca nekakvog „duha Dejtona” zaustavio je Milorad Dodik, koji je svoju političku moć crpio iz naroda i ostao dosljedan tom istom narodu koji su u njemu vidjeli odraz svoje volje, narodne volje – kazao je Kuvalja.

Dodao je da je istina da će i ovaj put, narodna volja biti jasno uz politiku čovjeka koji nije posustao, odustao od koncepta svega onoga što ga čini sinonimom otpora i slobode Srpske.

-Svi moramo jasno stati uz predsjednika Dodika ,politike koje vodi, jer Republika Srpska mora da pobijedi „Pobijediće Srpska” – istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana