Krišto: Hrvati da konačno imaju legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH

Srna
Krišto: Hrvati da konačno imaju legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH

BANjALUKA - Kandidat HDZ-a BiH za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto izjavila je danas u Banjaluci da bi Hrvati u BiH konačno morali da imaju legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH, što se može postići međusobnim uvažavanjem, a ne preglasavanjem.

-Podsjetiću da i u ove izbore idemo sa istim pravilima kojima je omogućeno da Bošnjaci tri puta uzurpiraju poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Zato je Hrvatski narodni sabor poslao jedinstvenu poruku da bude zajednički kandidat hrvatskog naroda za člana Predsjedništva BiH - rekla je novinarima Krišto nakon sastanka sa regionalnim odborima HDZ-a BiH iz Posavine i sjeverozapadnog dijela BiH.

Ona vjeruje da će njen izborni rezultat biti dobar, te da će izmjenama Izbornog zakona BiH biti obezbijeđeno da Hrvati biraju legitimne političke predstavnike.

Ona je istakla da je neophodno stvoriti uslove za kvalitetan život svih naroda u BiH.

-Želimo iz Banjaluke poslati jaku poruku da brinemo o životu svakog Hrvata na ovim prostorima. Cilj je da u svim segmentima njihov život bude unaprijeđen - dodala je Krišto.

Zajednički kandidat hrvatskih stranaka za potpredsjednika Republike Srpske Davor Pranjić naglasio je da Hrvati u BiH moraju imati legitimno izabrane predstavnike.

-Zato je neophodna jedinstvena podrška Borjani Krišto što moraju znati i građani. Vjerujem da će dobra saradnja predstavnika hrvatskog naroda sa institucijama Republike Srpske biti nastavljena i nakon opštih izbora - rekao je Pranjić.

Opšti izbori u BiH zakazani su za 2. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana