Kesić: Glas za SDS je glas za bolji Mrkonjić Grad

GS
Kesić: Glas za SDS je glas za bolji Mrkonjić Grad

MRKONjIĆ GRAD – Srpska demokratska stranka ukoliko dobije povjerenje birača Mrkonjić Grada daće svoj doprinos opstanku i razvoju Mrkonjić Grada, zajedno sa svim drugim strankama koje budu činile skupštinsku većinu.

Istakao je ovo Nedeljko Kesić, kandidat SDS-a za načelnika ove opštine, dodajući da je SDS svjesna da se narativ glasača promijenio i da nema više patriotizma koji je bio prisutan 90-ih godina kada se borilo i stvarala Republika Srpska, već da je danas prisutan narativ interesa kako kod političara tako i kod glasača.

"SDS se mora uklapati u drugo vrijeme i svoj program prilagoditi interesu naroda, da bi od tog istog naroda dobila povjerenje. SDS se nada da će građani Mrkonjić Grada prepoznati doprinos koje je ova stranka dala u odbrani i Mrkonjić Grada  i Republike Srpske te dati svoj glas za SDS kako bi činili sutra bolje za sve građane Mrkonjić Grada", ističe Kesić.

Kako dodaje, često se spominje da su u Mrkonjić Gradu realizovani mnogi projekti, a radno i sposobno stanovništvo odlazi iz grada.

"SDS ne vidi realizaciju tih projekata, osim dvorane koja je sagrađena 2005. godine za potrebe sportskih klubova iz Mrkonjić Grada i Trga ispred Skupštine Opštine, i drugih manjih ulaganja koje je opštinska administracija u zadnjih 20 godina realizovala, ali to nisu projekti koji stvaraju dodatnu vrijednost i koji zadržavaju stanovništvo na području Mrkonjić Grada. To su svakodnevni projekti održavanja ulica i obnavljanje istih, te održavanja i izgradnja nove vodovodne mreže koji su preduslovi življenja na ovim prostorima", kaže on.

On navodi da vlast i opozicija Mrkonjić Grad istim očima vide drugačije, odnosno dok opštinske vlasti grad vide sa realizovanim mnogim projektima, opozicija grad vidi u nestajanju. Kako tvrdi, Mrkonjić Grad je jedini grad gdje se ne gradi nijedna zgrada.

"Naša imovina nema tržišnu vrijednost, adekvatnu u ostalom okruženju što smo postali nepopularna destinacija za ulaganje. Kuda ide naš grad, da li u Sloveniju, Austriju, Novi Sad ili Banjaluku? Šta je razlog velikom odlivu stanovništvu, na to pitanje odgovor mora dati i opštinska vlast i opozicija. Mrkonjić Grad je prije rata imao 28.000 stanovnika, a po popisu iz 2011. godine 18.000 stanovnika, a danas nema ni blizu toga broja", govori Kesić i dodaje da se ne čini dovoljno da narod ostane u selima, a kada ga nema na selu neće ga biti ni u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana