Kasnio početak glasanja u Suhači u Novom Gradu, izuzet dio izbornog materijala

Srna
Kasnio početak glasanja u Suhači u Novom Gradu, izuzet dio izbornog materijala

NOVI GRAD - Izborni proces na biračkom mjestu Suhača u opštini Novi Grad počeo je oko 8.10 časova, potvrđeno je Srni u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Na ovom biračkom mjestu, gdje se prema odluci Centralne izborne komisije BiH danas ponavljaju lokalni izbori, glasanje nije počelo u sedam časova kako je bilo planirano.

Članovi OIK-a su bili na biračkom mjestu Suhača i tom prilikom izuzeli dio izbornog materijala koji će biti proslijeđen Centralnoj izbornoj komisiji  (CIK) radi utvrđivanja činjeničnog stanja i utvrđivanja da li postoji odgovornost.

- Izborni proces na biračkom mjestu Suhača u opštini Novi Grad, gdje je trebalo da se danas ponove lokalni izbori, nije počeo zbog problema sa biračkim odborom - rekao je ranije Srni predsjednik OIK-a Novi Grad Ljuban Knežević.

Dodao je da je o svemu obaviještena Centralna izborna komisija (CIK) BiH i da se čekaju instrukcije.

On je istakao da je u pitanju problem u vezi sa biračkim odborom, isti kao što je bio i 15. novembra kada su održani lokalni izbori.

CIK je saopštio da je u saradnji sa Opštinskom izbornom komisijom Novi Grad preduzeo neophodne radnje za nesmetano odvijanje izbornog procesa na biračkom mjestu 007B040.

Iz CIK-a su potvrdili da je jutros sa kašnjenjem otvoreno biračko mjesto u Novom Gradu, na kojem se danas održavaju ponovni izbori za načelnika i Skupštinu opštine Novi Grad.

Navedeno biračko mjesto otvoreno je u 8.10 časova, a o razlozima kašnjenja u njegovom otvaranju iz CIK-a su naveli da će informisati javnost nakon završetka ponovljenih izbora.

U izvod iz Centralnog biračkog spiska za ovo biračko mjesto u Novom Gradu upisano je 570 birača.

Na biračkom mjestu Suhača je 15. novembra, na dan lokalnih izbora u BiH, OIK prekinuo izborni proces oko devet časova.

CIK je usvojila odluku da se danas na ovom biračkom mjestu ponove izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana