Kasni otvaranje četiri biračka mjesta u Vlasenici

Srna
Kasni otvaranje četiri biračka mjesta u Vlasenici

VLASENICA - U Vlasenici jutros kasni otvaranje četiri biračka mjesta, a ostala su otvorena na vrijeme, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Sanja Stanimirović Ostojić.

“Biračko mjesto Dom kulture nije otvoreno na vrijeme zbog toga što su u krugu od 50 metara ostali nalijepljeni bilbordi političkih stranaka, a naređeno je da oni budu uklonjeni”, rekla je Ostojićeva.

Prema njenim riječima, biračka mjesta Srednjoškolski centar, “Finali” i Birač, još nisu otvorena zbog toga što nisu na vrijeme prebrojani svi glasački listići, a razlog je što su to lokacije sa najvećim brojem glasača.

“Očekujemo da će ova četiri mjesta biti otvorena do 8.00 časova”, navela je Ostojićeva.

Pravo glasa u opštini Vlasenica ima 10.138 birača koji svoje građansko pravo ostvaruju na 17 redovnih biračkih mjesta i jednom mjestu lociranom u “Elektrodistribuciji”, gdje glasaju birači u odsustvu prema propisu iz 1991. godine.

Na tom mjestu glasaju birači koji su se registrovali za glasanje putem pošte, a koji se danas zateknu u ovoj opštini, njih je 1.020 ili oni kojima je izdat važeći identifikacioni dokument nakon zaključenja biračkog spiska poslije 1. oktobra.

U Vlasenici su biračima na raspolaganju tri mobilna tima i kovid tim.

Ostojićeva je apelovala na stanovnike da se ponašaju odgovorno, da obavezno nose maske, da izbjegavaju fizički kontakt i drže distancu najmanje jedan i po metar.

Stanovnici Vlasenice sa pravom glasa, ukoliko nisu upoznati na kojem biračkom mjestu treba da glasaju, mogu to provjeriti putem SMS poruke, tako što će ukucati svoj jedinstveni matični broj i poslati na 091/12-12-12 ili na broj telefona Opštinske izborne komisije 056/490-074.

Lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u Vlasenici danas će raditi do 19.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana