Jovičić: Srpska treba da traži prijatelje u okruženju i svijetu

Srna
Jovičić: Srpska treba da traži prijatelje u okruženju i svijetu

BANjALUKA - Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je večeras da je Srpska u specifičnoj političkoj situaciji i da treba da traži prijatelje u okruženju i svijetu, te naglasio da kao mala zemlja ne bi trebala da se uvlači u bio kakve odnose između malih i velikih.

“Mi moramo da zauzmemo neutralan stav. Moramo da shvatimo da smo okruženi članicana NATO-a i EU te da moramo da pratimo politiku Srbije, a znamo da je ona u programu žPartnerstva za mirž”, rekao je Jovičić večeras u TV debati predsjedničkih kandidata na RTRS-u.

On ističe da se u okviru BiH treba razgovarati i dolaziti do rješenja te da ne treba dozvoliti da to nameću predstavnici međunarodne zajednice.

“Moramo naći partnere u Federaciji BiH, a onda tu saradnju širiti na Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i da se na taj način razvijamo”, naglasio je Jovičić.

Jovičić je istakao da Republika Srpska mora da bude partner međunarodnoj zajednici, ali da joj ne treba tutor.

“U BiH moraju postojati snage koje će se dogovarati u interesu građana”, kaže Jovičić.

Jovičić je rekao da Republika Srpska treba da se drži Dejtonskog sporazuma, te dodao da zna da je teško raditi i boriti se u Sarajevu za Srpsku, ali da se bitka za nadležnosti Republike stalno mora voditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana