Jovica Radulović, kandidat SDS-a za prvog čovjeka Modriče: Naša politika šansa za oporavak opštine

Vedrana Kulaga Simić
Jovica Radulović, kandidat SDS-a za prvog čovjeka Modriče: Naša politika šansa za oporavak opštine

Modriči smo ponudili jasan program razvoja i znamo kako da to ispunimo. Opština mora iskoristiti sve svoje potencijale, a to nije sada slučaj.

 

Poručio je to u intervjuu za “Glas Srpske” kandidat SDS-a za načelnika Modriče Jovica Radulović.

- Od predstojećih izbora očekujem da, bez obzira na ovu epidemiološku situaciju, imamo pristojnu izlaznost - istakao je Radulović.

GLAS: Na čemu temeljite optimizam?

RADULOVIĆ: SDS je u Modriči 16 godina u opoziciji. Prošle godine smo imali unutarstranačke izbore, presložili smo naše redove, ali i ostali potpuno jedinstveni. Podmladili smo stranku, ali i dalje imamo pomoć od naših starijih, iskusnijih kadrova. Sve ono što se desilo u SNSD-u ide u prilog kandidatu opozicije i očekujem da SDS, i pored tog dugogodišnjeg djelovanja iz opozicije, ima stabilno biračko tijelo u Modriči.

GLAS: Šta je okosnica Vaše kampanje?

RADULOVIĆ: Ponudili smo program za rješavanje gorućih problema. Modriča ima priliku za napredak, a naš cilj je potpuni oporavak i razvoj opštine. Moramo reformisati upravu, oporaviti poljoprivredu i selo te staviti poseban akcenat na demografsku politiku. Imamo jasan cilj da iskoristimo sve potencijale Modriče jer to sada nije slučaj. To ćemo potencirati, bez ikakvog osvrta na političke protivnike. Idemo sa programom i realnim obećanjima, a ne da asfaltiranje bude vrhunac rada.

GLAS: Da li na osnovu toga pozivate i građane da glasaju za Vas, a ne za protivnike?

RADULOVIĆ: Apsolutno. Dosadašnjim radom na mnogim poljima pokazao sam ko sam. Rođen sam u Modriči, moja djeca su rođena u Modriči i boreći se za njih da ostanu ovdje, boriću se za svakog pojedinca.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku?

RADULOVIĆ: Opštinski budžet je prvo što, imajući u vidu rokove, moramo da usvojimo, nameće se i formiranje bolje uprave. Akcenat mora da bude na podmlađivanju i dovođenju kadrova koji mogu da odgovore zadatku. Najveći izazov iduće godine biće suočavanje sa posljedicama pandemije.

Garancije

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

RADULOVIĆ: Obećanja nisu nerealna. Ona su sprovodljiva, svakako uz adekvatan rad i domaćinski pristup buduće opštinske uprave. Garantujem da će biti sastavljena od ljudi koji će biti stručni u svojim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana