Izborne kampanje počinju u Banjaluci

Svjetlana Tadić
Izborne kampanje počinju u Banjaluci

BANjALUKA - Političke stranke u Republici Srpskoj spremne su za za početak predizborne kampanje, a većina će početne i završne centralne mitinge održati u Banjaluci, dok će pojedine partije to uraditi u gradovima u kojima su osnovane.

Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić rekao je "Glasu Srpske" da ta stranka kampanju zvanično počinje danas u 12 časova lijepljenjem prvog plakata u Banjaluci.

- Tog dana ćemo poslijepodne u Prijedoru imati centralni skup, odakle i počinju mitinzi. Posjetićemo sve gradove u RS, u većim gradovima održaćemo i više mitinga, a samo u Banjaluci imaćemo osam regionalnih skupova - rekao je Vasić.

Dodao je da će se na izbornim tribinama, pored lidera SNSD-a, predstavljati i nosioci lista za NSRS i za Parlament BiH.

- Završna centralna tribina biće, kao i svih godina do sada, u Banjaluci, a očekujemo da će nas, ukupno na svim skupovima, posjetiti oko 500.000 ljudi - istakao je Vasić.

Generalni sekretar Demokratskog narodnog saveza (DNS) Dragutin Rodić rekao je da će se kampanja DNS-a bazirati posebno u svakoj izbornoj jedinici.

- Kampanju ćemo zvanično početi u Prijedoru, 4. septembra, gdje će se predsjednik stranke Marko Pavić obratiti biračima. Predsjednik stranke posjetiće sve izborne jedinice, gdje će biti održani centralni mitinzi, a završni skup održaće se 30. septembra u Prijedoru na gradskom trgu ili u dvorani, što zavisi od vremenskih prilika - naglasio je Rodić.

Generalni sekretar Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Ćuzulan rekao je da SDS počinje kampanju danas u hotelu "Bosna" u Banjaluci promocijom kandidata.

- Mitinzi će biti u svim gradovima Srpske, jedan dio kampanje biće koalicioni, a jedan dio samostalni. S izbornom kampanjom završavamo 29. septembra u Banjaluci, odnosno 1. oktobra u Istočnom Sarajevu - kazao je Ćuzulan.

Portparol Socijalističke partije (SP) Srđan Todorović rekao je da ova partija počinje kampanju prvom konvencijom stranke 5. septembra u dvorani "Borik" u Banjaluci.

- Tu će biti predstavljeni svi kandidati SP za sve nivoe vlasti. Tokom septembra su planirane tribine u gradovima RS, a u okvirnom planu nismo još odredili gdje će biti završna tribina - dodao je Todorović.

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Slaven Pekić kazao je da ova stranka kampanju u Banjaluci počinje danas, a u svim ostalim izbornim jedinicama 4. septembra.

- Lokaciju za održavanje završne centralne tribine još nismo odredili, a kako bude tekla kampanja to ćemo dogovoriti sa koalicionim strankama - rekao je Pekić.

Savez za demokratsku Srpsku (SzDS) predizbornu kampanju započeće danas u Banjaluci konferencijom za novinare na kojoj će govoriti lider SzDS-a Dragan Kalinić i potpredsjednik partije Rajko Papović. Ovom prilikom biće predstavljeni i svi nosioci kandidatskih lista za NSRS i Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Filmovi

Rodić je rekao da će kampanja DNS-a, za razliku od drugih, biti specifičnija jer će na mitinzima puštati video-materijal.

- Prikazivaćemo šta je DNS u deset godina radio, obećavao, govorio i realizovao. Svi kandidati za NSRS biće predstavljeni putem kratkih filmova i građani će tako imati priliku da se upoznaju sa svima i da vide ko su i po čemu su prepoznatljivi u svojim sredinama - kazao je Rodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana