Istočno Sarajevo strateško mjesto u RS

Ž. D.
Istočno Sarajevo strateško mjesto u RS

ISTOČNO SARAJEVO - Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na predizbornom mitingu u Istočnom Sarajevu da je ovaj grad strateški pozicioniran dio Srpske i da kao takav mora da ima prioritet u rješavanju mnogih pitanja.

Istakao je da u federalnom Sarajevu mogu da nauče od Istočnog Sarajeva kako se upornošću i istrajnošću gradi grad i kako se ne da svoje, a ne uzima tuđe.

- Kakvo je to federalno Sarajevo u kome živi 95 odsto Bošnjaka. Da li je takvo Sarajevo grad u koji bismo imali povjerenje. Međuentitetska linija koja dijeli RS od Federacije BiH je čvršća od mnogih zidova koji su postojali u istoriji - kazao je Dodik u prepunoj dvorani "Slavija" istakavši da će SNSD nastaviti politiku očuvanja RS čije je dostojanstvo 2005. godine bilo urušeno.

Dodao je da je RS dugo bila predmet eksperimenata stranaca koji su pokušali i pokušavaju da ojačaju centralizovane institucije i vodili politiku koja treba da dovede do kraja RS.

- Godinama su kažnjavali ovaj narod. BiH je zemlja moranja koju su na valu raspada sačuvali stranci. Republika Srpska zauvijek, a BiH koliko mora. To moranje ovih dana u Njujorku skraćuje Haris Silajdžić - konstatovao je Dodik i istakao da RS neće pristati ni na kakve reforme koje bi urušile njenu poziciju i da OHR mora da se zatvori. Dodao je da je ova međunarodna institucija nanijela najviše problema u BiH.

Nosilac liste SNSD-a za Parlament BiH iz izborne jedinice jedan Nikola Špirić kazao je da su predstavnici RS u zajedničkim institucijama BiH učinili sve za RS, ali ništa protiv BiH, dok su Bošnjaci i u velikoj mjeri Hrvati činili sve protiv RS, a ništa za BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana