Interesuje nas podrška naroda, a ne visokog predstavnika

Snežana Tasić
Interesuje nas podrška naroda, a ne visokog predstavnika

PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić izjavio je da ovu stranku na izborima ne interesuje podrška međunarodne zajednice, već naroda.

- Mi nismo stranka koju je formirao ni visoki predstavnik Valentin Incko niti bilo koji drugi međunarodni faktor, već narod i mi slušamo glas naroda - poručio je Pavić, komentarišući izjavu visokog predstavnika da su iza BiH četiri izgubljene godine.

Pavić, koji je i nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice jedan, naglasio je u srijedu uveče na predizbornom skupu DNS-a u prigradskoj mjesnoj zajednici Prijedor dva na Urijama, da ovo nije vrijeme kada se visoki predstavnik treba oglašavati.

Prema njegovim riječima, protektor može imati svoje mišljenje, ali to mišljenje obavezuje samo one koji su ga izabrali, ali ne građane Srpske.

- Smatram da je vrijeme visokom predstavniku ovdje isteklo i mi želimo ovdje EU sa punim kapacitetom, ali sa projektima EU i spremni smo da na tom nivou maksimalno sarađujemo i sprovodimo zajedničke projekte. Visoki predstavnik je i do sada pokušavao da rješava neke stvari za koje nije nadležan, a mislim da je najmanje nadležan za izbore i bilo bi korektno da se u izbore ne miješa i da građani sami odluče kako će glasati - rekao je Pavić, dodajući da je podrška međunarodne zajednice potrebna u projektima koji budu predlagani.

Na tribini u prigradskom naselju Urije predstavljeni su kandidati ove stranke za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH.

Cilj

Pavić je naglasio da su tokom kampanje kandidati ove stranke za predstojeće opšte izbore u BiH obišli cijelu Srpsku i vidjeli da imaju podršku građana.

- Mi smo stranka koja je naučila da radi sa narodom, kojima smo direktno prenosili našu politiku. Cilj kampanje koji smo postavili na početku je premašen i podrška na terenu je, možda, veća nego što smo očekivali. Naš je cilj deset poslanika u Narodnoj skupštini RS i mislim da će on biti ostvaren, ako ne i premašen - rekao je Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana