Ilija Jovičić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Brod: Djela govore više od riječi

Darko Momić
Ilija Jovičić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Brod: Djela govore više od riječi

Očekujem apsolutnu pobjedu i vjerujem da će građani ponovo dati podršku i meni i našoj odborničkoj listi, kategoričan je aktuelni načelnik Broda Ilija Jovičić, koji je po treći put kandidat SNSD-a za tu funkciju.

On kaže da optimizam temelji na djelima koja su iza njega i njegovih saradnika, ističući da kod njih kampanja nikad nije ni prestala.

- Svakim svojim potezom pokušavamo osigurati bolje uslove za život u našoj opštini. Ljudi to prepoznaju i upravo zbog toga nemamo nimalo sumnje u pobjedu. U prilog ovome ide i činjenica da mene kao kandidata za načelnika podržava 11 političkih partija, koje su prepoznale sve do sada učinjeno za dobrobit Broda i Brođana - kaže Jovičić u intervjuu za “Glas Srpske”.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne nekog drugog?

JOVIČIĆ: Zato što djela govore više od riječi. Brod je danas uređen grad sa perspektivom. Radi se na svakom koraku, izgled grada se mijenja. Brod je trenutno jedno od većih gradilišta u Republici Srpskoj. Grade se kružne raskrsnice, obilaznica je završena, asfaltiraju se ulice, sanira se i učvršćuje sistem odbrane od poplava, a počelo se i sa izgradnjom novih proizvodno-uslužnih objekata, koji će u narednom periodu obezbijediti nova radna mjesta. Pred Brodom je svijetla budućnost.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako ponovo dobijete podršku?

JOVIČIĆ: To će svakako biti nastavak aktivnosti na poboljšanju privrednog ambijenta - resertifikacija BFC sertifikata koja bi podstakla nove investitore da ulože u izgradnju novih poslovnih objekata u Brodu, čime bismo obezbijedili nova radna mjesta. Već sada razgovaramo sa četiri potencijalna investitora koji bi, ukoliko se odluče da svoje pogone otvore u Brodu, zemljište dobili u trajno vlasništvo bez naknade i svu infrastrukturu do granice posjeda. U fokusu će svakako biti i rješavanje stambenog pitanja mladih, kojim bismo zaustavili odliv stanovništva. Nećemo zapostaviti ni boračku populaciju, koja u narednom periodu može očekivati još veću pažnju opštinske uprave. Pored ovoga, nastavljamo sa uređenjem našeg grada. Brod uskoro treba da dobije novi gradski trg, novi granični prelaz, fabriku vode, nove metre asfalta i kanalizacije. Sve ulice u gradu biće asfaltirane, a sela nećemo zapostaviti.

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

JOVIČIĆ: Vraćanje dugova iz prethodnog perioda i stabilne finansije, te konstatacija da će zaduženost opštine od 2021. godine biti ispod sedam odsto budžeta, stvara prostor za investicije i ulaganje u razvoj. Podrška Vlade i republičkih institucija u finansiranju izgradnje objekata i infrastrukture omogućava investicije od 30 miliona KM i garancija je ostvarenja datih obećanja.

Nova radna mjesta

GLAS: Šta će biti okosnica Vaše kampanje?

JOVIČIĆ: Okosnica kampanje će svakako biti otvaranje novih radnih mjesta. Dugo već radimo na tome i konačno se vide rezultati tog predanog rada. Moram da istaknem da se taj predan rad ogleda u činjenici da smo opština sa BFC sertifikatom, koji nas svrstava u red opština sa povoljnim privrednim ambijentom. To nije bio lak posao, ali uspjeli smo svojom odlučnošću i predanim radom mladih i sposobnih kadrova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana