Grabež: Osnovni cilj demografski prosperitet Srpske

Srna
Grabež: Osnovni cilj demografski prosperitet Srpske

PRIJEDOR - Potkozarski narodni pokret (PNP) zadovoljan je dosadašnjim tokom kampanje i povratnom informacijom koju dobija od građana i nastojaće da svoj program pod motom “Pokrenimo naše Potkozarje” ponudi što većem broju građana, izjavio je danas nosilac liste kandidata PNP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dalibor Grabež.

”Naš osnovni cilj je demografski prosperitetna Republika Srpska i očuvanje tradicije, kulture, porodičnih vrijednosti, kulturnog nasljeđa i tekovina Drugog svjetskog rata, te sjećanje na žrtve koje je Potkozarje podnijelo i u Drugom svjetskom ratu, kao i u Odbrambeno-otadžbinskom ratu”, rekao je Grabež, koji je predsjednik ovog pokreta, na konferenciji za medije u Prijedoru.

Kandidat PNP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dragana Kordić rekla je da se politika ove stranke bavi običnim čovjekom, te da će se u svom radu zalagati za unapređenje sporta, udruženja mladih i da djeca ostaju ovđe gdje su im korijeni.

“Kako bismo poboljšali natalitet, neophodno je da ženi obezbijedimo ekonomsku sigurnost, a to se može postići zapošljavanjem, ravnopravnim učešćem u politici u drugim segmentima društva, raspodjelom pozicija i funkcija”, navela je Kordićeva i dodala da je izborni cilj ove novoosnovane stranke jedan mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kandidat PNP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Ivana Škorić rekla je da će se kao zdravstveni radnik i u politici fokusirati na ovu oblast, s akcentom na socijalne kategorije, građane treće dobi i đecu sa posebnim potrebama.

“Najviše mi je stalo da se borim za zdravstvene radnike, za bolje plate, za bolji status u društvu, da zdravstvene ustanove budu opremljene modernom opremom i aparatima jer na takav način jedino možemo da obezbijedimo pozitivan ambijent za buduće zdravstvene radnike”, poručila je Škorićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana