Gligorić: Imamo rješenje za dječije vrtiće

SRNA
Gligorić: Imamo rješenje za dječije vrtiće

BANjALUKA- Socijalistička partija Srpske /SPS/ identifikovala je gradsko građevinsko zemljište u banjalučkoj ulici Grčka površine 350 metara kvadratnih za izgradnju dječijeg vrtića i izradila projekat za ovu predškolsku ustanovu, rekao je predsjednik Gradskog odbora ove stranke Saša Gligorić.

"Struktura za ovu predškolsku ustanovu je suteren, prizemlje i sprat, površine 440 metara kvadratnih, kapaciteta 60 do 70 djece, a u kojem bi bilo zaposleno 10 radnika", rekao je Gligorić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je SPS na teritoriji grada Banjaluka identifikovao još četiri lokacije gradskog građevinskog zemljišta gdje će u naredne četiri godine planski izgraditi četiri vrtića ukupnog kapaciteta 2.500 mjesta za djecu.

Gligorić kaže da je poznato da Banjaluka nema dovoljno mjesta u vrtićima za sve mališane, da su liste čekanja preduge, da Gradske vlasti ne daju sistematska rješenja za ovaj problem, nego kratkoročnim mjerama putem subvencija pokušavaju prevazići ovaj problem.

"Jedan od programskih ciljeva SPS-a u Banjaluci je projekat izgradnje dječijih vrtića i rješenje problema nedostatka smještaja u predškolskim ustanovama", zaključio je Gligorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana