Gavrilo Bobar: SNSD očuvao političku stabilnost Republike Srpske

Vanja Štrbac
Gavrilo Bobar: SNSD očuvao političku stabilnost Republike Srpske

Savez nezavisnih socijaldemokrata postigao je u nemogućim uslovima izvanredne rezultate, počevši od političke stabilnosti, preko prestanka prenošenja nadležnosti do mjera Vlade RS, koja je preduzela sve moguće da nas ekonomska kriza što manje zahvati.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici četiri Gavrilo Bobar. 

- Mnogo se radilo na očuvanju identiteta Republike Srpske - dodao je Bobar.

* GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora?

BOBAR: Očekujem da će građani u izbornoj jedinici četiri potvrditi povjerenje SNSD-u. SNSD je postigao u nemogućim uslovima izvanredne rezultate, počevši od političke stabilnosti, preko prestanka prenošenja nadležnosti do mjera Vlade RS, koja je preduzela sve moguće da nas ekonomska kriza što manje zahvati. Mnogo se radilo na očuvanju identiteta Republike Srpske, na socijalnom planu, stabilizaciji, čuvanju postojećih privrednih resursa, dosta se uradilo i na finansijskoj konsolidaciji. Izbori će donijeti stabilnost, ekonomski prosperitet, nova radna mjesta zahvaljujući investicijama u infrastrukturnim poslovima, elektroindustriji. Rafinerija je do sada dala ogromne rezultate. Danas smo jedna od rijetkih regija koja ima porast industrijske proizvodnje i društvenog proizvoda, a svi u okruženju imaju pad društvenog proizvoda.

* GLAS: Koliko glasova birača očekujete?

BOBAR: Očekujem da ćemo samo u Semberiji dobiti 23.000 glasova - to je naš plan. To će biti najbolji rezultat koji je ikada SNSD postigao u Semberiji.

* GLAS: Ako Vam građani ukažu povjerenje i budete u vlasti poslije izbora, šta ćete prvo da uradite?

BOBAR: Biračima ću da iznesem svoj program na kojem ću raditi sljedeće četiri godine kao poslanik. Najvažnije od svega jeste najveća akcija u Semberiji koju ću pokrenuti sa Vladom RS i ministarstvima, a to je snabdijevanje vodom cijele Semberije.

* GLAS: Čime ćete privući glasove?

BOBAR: Građani sami kažu da je SNSD državotvorna partija, koja je u ovim uslovima učinila mnogo na socijalnom, političkom, sportskom planu, na promociji RS, na izgradnji infrastrukture RS, na stranim investicijama koje su veoma značajne. Očekujem da će glasati i za mene lično, jer sam jedan od najvećih privrednika, ne samo RS, nego ove regije. Ja sam čovjek koji vodi računa o tradiciji. Porodica Bobar je jedna od najuglednijih u Semberiji, a u mom preduzeću je zaposleno oko 1.500 ljudi.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg programa?

BOBAR: Treba slijediti Dejtonski sporazum i BiH ne treba da bude ni za koga tijesna zemlja. Ima dovoljno mjesta za sve, ali neophodno je više dogovora, više sloge, a ne nametanja. Nama ne treba nikakva centralizacija, nama trebaju decentralizacija, dogovor i razgovor, jer se tako sve može riješiti.

* GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano?

BOBAR: Nikada nisam ništa obećavao, a da to nisam ispunio. Prije dvije godine sve što sam obećao u svakom selu i mjesnoj zajednici sam i uradio. Držim do riječi.

Kandidati drugih partija

* GLAS: Kako biste ocijenili kandidate drugih stranaka?

BOBAR: Protivnika uvijek treba cijeniti i poštovati. Uz sve poštovanje prema drugima, smatram da su naši kandidati, ipak, mnogo bolji od protivničkih, jer su to sve mladi, obrazovani ljudi, koji su se u svom poslu profesionalno dokazali i očekujem da će to narod prepoznati i glasati za njih. A protivnički kandidati su već viđeni, sve su to lica koja su već dugo u politici i, nažalost, nisu postigli nikakve rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana