Gavrilo Antonić: Ojačaćemo ekonomiju i otvoriti radna mjesta

Svjetlana Tadić
Gavrilo Antonić: Ojačaćemo ekonomiju i otvoriti radna mjesta

Očuvanje Republike Srpske i njeno ekonomsko jačanje prioritet su Partije demokratskog progresa.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici četiri Gavrilo Antonić.

- Nikada nećemo pristati na četiri teritorijalne jedinice - dodao je Antonić.

* GLAS: Koliko će birača, prema Vašim procjenama, svoje povjerenje pokloniti Vama i PDP-u? Šta birači mogu da očekuju?

ANTONIĆ: O tome će odlučiti građani, a ne ja. Očekujem dovoljno glasova da budem izabran za poslanika u NSRS. Što se izlaznosti tiče, jedan broj građana je apatičan zbog svog teškog materijalnog položaja, što može uticati na izlaznost. Mislim da će stanovnicima RS ovi izbori donijeti promjene i zaokret, odnosno otklon od rasipničke politike, koja je prođerdala narodno bogatstvo. Naši kandidati i naša vizija ekonomskog oporavka i političke stabilnosti su garancija za neophodne promjene.

* GLAS: Šta mislite o protivničkim kandidatima? Zbog čega će birači svoj glas dati Vama, a ne njima?

ANTONIĆ: Ne bavim se puno drugim kandidatima i njihovim kampanjama. Želim da radim najbolje na promovisanju programa i ciljeva PDP-a i mene kao kandidata. Drugi neka to čine na način kako to umiju i znaju. Konkurenciji neću dopustiti da me blati i napada. Birači će glasati za PDP i mene zato što PDP i ja, kao kandidat, gradimo sistem koji neće zavisiti od dobre ili loše volje bilo kojeg pojedinca. Loše je kada je jedan čovjek "gospodar neba i zemlje", to je srljanje u totalitarizam i diktaturu i PDP želi da to zaustavi.

* GLAS: Šta je u osnovi Vašeg političkog i ekonomskog programa?

ANTONIĆ: Očuvanje Republike Srpske i njeno ekonomsko jačanje. Nikada nećemo pristati na četiri teritorijalne jedinice. U osnovi ekonomskog programa je čitav paket mjera koje znače jačanje ekonomije i otvaranje novih radnih mjesta.

* GLAS: Možete li da to i ispunite?

ANTONIĆ: Ranije sam bio na poslaničkoj poziciji i građani dobro znaju kako sam radio i kako radim javne poslove koji mi se povjere. Više od pet decenija života i tri decenije mog rada su dobro poznate građanima Semberije i Bijeljine.

Prioriteti

* GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako poslije izbora budete u vlasti?

ANTONIĆ: Prioriteti su mi stalna socijalna sigurnost za seoska staračka domaćinstva, podrška poljoprivredi u svim regionima, obavezna zdravstvena zaštita za sve do 18 godina, a besplatna za penzionere, niža stopa PDV-a. Osim toga, učiniću sve da se glas Semberije, koji je do sada bio zanemaren, čuje jače i bolje. Od prvog do posljednjeg dana mandata radiću na realizaciji ovih ciljeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana