FTV se uređuje iz centrale SDP-a

Glas Srpske
FTV se uređuje iz centrale SDP-a

MOSTAR - Federalna televizija, a posebno njen informativni program, već dugo su u funkciji jedne stranke - SDP-a BiH, a ponekad se ide tako daleko da SDP iz svoje centrale uređuje informativni program.

Navela je to u pismu ovoj medijskoj kući kandidatkinja HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto obrazlažući odluku zbog čega nije učestvovala u emisiji "60 minuta" u kojoj je bilo izborno sučeljavanje kandidata za člana Predsjedništva BiH.

- Novinari i urednici informativnog programa učestvuju u kampanji SDP-a - navela je ona.

Istakla je da "emisija '60 minuta' i njen urednik, voditelj Bakir Hadžiomerović nemaju uredničku ni novinarsku vjerodostojnost da vode takvu emisiju na FTV-u".

- Naime, emisija koja je poznata po govoru mržnje, emisija i urednik koji u svakoj emisiji već godinama tendenciozno, neobjektivno i grubo napadaju HDZ BiH ne može biti organizator ovakve predizborne emisije - smatraju u HDZ-u BiH.

Ističe da dok god na javnoj FTV postoji takva praksa, demokratskom svijetu nepoznata, HDZ neće moći da učestvuje u njihovim emisijama, jer bi "na taj način dao kredibilitet i legitimitet užasno lošoj uređivačkoj politici na Federalnoj TV".

Poziv

HDZ BiH pozvao je svoje članstvo i simpatizere da ne učestvuju u televotingu političkog magazina "60 minuta", a od uredništva FTV-a zatraženo je da izostave Borjanu Krišto s liste za glasanje. U ponedjeljak je to uradio Haris Silajdžić i SBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana