Džender centar: Ne komentarisati fizički izgled političara

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Džender centar Republike Srpske saopštio je danas da se tokom izborne kampanje svi učesnici, uključujući političke aktere, medije, pojedince u javnom prostoru uzdrže od bilo kakvog vida diskriminacije, javnog prikazivanja i predstavljanja bilo koje osobe na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način bez obzira na pol.

U saopštenju Džender centra navodi se da je tekst pod nazivom "Zaigrale se u fotošopu" objavljen danas na portalu "Banjaluka 24. medija" uvredljiv, te žene koje su kandidati na opštim izborima predstavlja na omalovažavajući i stereotipan način.

"Medijski prostor zaslužuje da bude prostor za slobodu govora i ne smije se koristiti u svrhu komentarisanja fizičkog izgleda političara i političarki", navodi se u saopštenju Džender centra - Centra za jednakost i ravnopravnost polova Republike Srpske.

Povodom početka izborne kampanje, iz Džender centra su istakli da pokreću kampanju "Biraj ravnopravno", s ciljem unapređenja primjene standarda za ravnopravnost polova tokom izbornog procesa, te podizanja svijesti o značaju učešća žena u javnom i političkom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana