Dubravko Prstojević: Ivanić i Mihajlica nisu dosljedni političari

Željka Dobrić
Dubravko Prstojević: Ivanić i Mihajlica nisu dosljedni političari

Politika stabilnosti i nastavak ove vlasti donijeće boljitak i prosperitet Republici Srpskoj. Svaka druga heterogena, izmišljena koalicija "Zajedno za Srpsku" može donijeti samo negativne stvari.

Rekao je to u intervjuu za "Glas Srpske" nosilac liste Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici dva Dubravko Prstojević.

- Ne smijemo da eksperimentišemo jer nisu vremena za to, niti da pretpostavljamo da li će Mladen Ivanić glasati ili neće glasati za nešto. Milanko Mihajlica je bio samo produžena ruka SDS-a koji mu je i napravio stranku, samo je kritikovao, a nije bio u stanju za četiri godine da ponudi nijedno rješenje - naglasio je Prstojević.

* GLAS: Šta mislite da će se dogoditi na oktobarskim izborima? Šta stanovnici RS mogu da očekuju?

PRSTOJEVIĆ: Određene stranke koje imaju aspiracije velikih stranaka, neće postići ono što žele i to je dobro za Republiku Srpsku. Politika stabilnosti i nastavak ove vlasti donijeće boljitak i prosperitet Srpskoj. Svaka druga heterogena, izmišljena koalicija "Zajedno za Srpsku" može donijeti samo negativne stvari. Ne smijemo da eksperimentišemo, jer nisu vremena za to, niti da pretpostavljamo da li će Mladen Ivanić glasati ili neće glasati za nešto, kada imamo Nebojšu Radmanovića, koji je eksplicitan i dosljedan svojim stavovima. Mi smo za provjerene ljude koji su se dokazali u političkom pogledu.

* GLAS: Mislite li da ćete ući u vlast? Šta će vam biti prioritet ako se to dogodi?

PRSTOJEVIĆ: Želja nam je da uđemo u Narodnu skupštinu RS i, pošto ćemo sigurno biti u sastavu vladajuće većine, da damo svoj doprinos. Što se tiče spoljnih neprijatelja Srpske postojeća vlast se izvanredno nosi s njima. Međutim, mi smo prepoznali unutrašnje neprijatelje, a to su tajkuni. Predložićemo izmjene krivičnog zakona, obligacijskog zakona, zakona o radu i zakona o privatizaciji, koji će imati retroaktivno dejstvo da preispitaju imovinu svih ljudi koji su privatizovali silna preduzeća, naročito u vrijeme Mladena Ivanića kada je prodato između 300 i 500 malih preduzeća i otpušteno oko 100.000 radnika. Bolje je da se Republika Srpska odrekne 50 do 70 novopečenih gazda nego cijelog naroda.

* GLAS: Kakve su šanse protivničkih kandidata na izborima? Čime ćete im odvući glasove?

PRSTOJEVIĆ: Protivnički kandidati napravili su koaliciju "Zajedno za Srpsku" prije pet mjeseci i odmah su počeli da kukuriču po Republici Srpskoj. Vremenom, pijetao se umorio i više ne može ni da kukuriče. Nema ih nigdje, perje je pijetlu otpalo i sada kao pokisao hoda po dvorištu. Takva je sada opozicija u Republici Srpskoj. Građani će za nas da glasaju zato što su bili prevareni i mislili su da smo mi i radikali Milanka Mihajlice isto. On je u Skupštini bio samo produžena ruka SDS-a, koji mu je i napravio stranku, kritikovao, a nije bio u stanju za četiri godine da ponudi nijedno rješenje. Mi smo stranka koja ima rješenja.

Tajkuni, Čavić i Ivanić

* GLAS: Šta nudite biračima?

PRSTOJEVIĆ: Svi se busaju i garantuju očuvanje Srpske. Mi imamo toliko povjerenja u ljude koji se sada nalaze na rukovodećim mjestima i znamo da se prvi put pojavila odlučna garnitura i čuvari Republike Srpske. Izmišljati nešto drugo je nepotrebno i mi smo tu da ih podržimo. Što se tiče ekonomskog dijela, želimo veće penzije, više posla za mlade, povoljnije stambene kredite za mlade bračne parove i da se obračunamo sa tajkunima koji su nelegalno došli do imovine. Oni neće više moći da utiču i akontiraju za buduće odluke u njihovu korist dajući pare u predizbornoj kampanji Draganu Čaviću, Mladenu Ivaniću i sličnima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana