Dragutin Rodić, kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora: Naši argumenti vidljivi na svakom koraku

Vedrana Kulaga Simić
Dragutin Rodić, kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora: Naši argumenti vidljivi na svakom koraku

Dovoljno sam dugo u politici i poznat Prijedorčanima kao neko ko ne daje lažna obećanja, ko se ne skriva iza tuđih rezultata. Ako građani podrže politiku DNS-a, mogu da obećam da ću realizovati sve ono o čemu smo se dogovorili i što smo usvojili.

Poručio je to za “Glas Srpske” kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora Dragutin Rodić, koji očekuje pobjedu u toj trci i najmanje 14.000 glasova za odbornike.

- Procjene su realne. Kada pogledamo izborne rezultate unazad 20 godina, DNS je uvijek imao konstantan rast i na opštim i na lokalnim izborima, ali i za gradonačelnika. Druge stranke nisu. DNS ima dobru infrastrukturu i disciplinovano članstvo - istakao je Rodić.

GLAS: Zbog čega ste optimistični?

RODIĆ: Dokazali smo da DNS ima puni kapacitet da vodi Prijedor. Kada ste neki period na vlasti, uvijek ima onih koji misle da može bolje. Ne kažem da nije moglo, ali je bitna naša dobra namjera. Ona je uvijek bila prisutna, a da li smo imali podršku za finalizaciju, neka se zapitaju oni koji su nam je često uskratili. Vodimo pozitivnu kampanju. Nastojali smo da objedinimo potencijale koje imamo i sve koji vjeruju u našu politiku.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za protivnike?

RODIĆ: Znaju da donosimo najbolje gradu. DNS ima kadrovski, moralni, politički i nacionalni kapacitet da vodi ovaj grad i sa građanima gradi bolju budućnost. Naši argumenti su vidljivi na svakom koraku, jer svi znamo kako je grad izgledao 2004. godine, a kako danas. Izgrađeni su mnogi objekti, vodilo se računa o poboljšanju uslova u mjesnim zajednicama, ulagalo se u privredu. Lično sam bio dio tima koji je gradu donio mnoga priznanja, ne samo formalne prirode, već  da smo prva lokalna zajednica koja se stalno zalaže za poboljšanje materijalnog položaja penzionera, boračkih kategorija, vjerskih zajednica, ulaganje u obrazovanje u skladu sa mogućnostima i zakonskim obavezama.

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja iz kampanje?

RODIĆ: Tokom kampanje sam pokušao da što realnije sagledam stanje i to mi daje osnov za početak rada. Ništa nerealno nisam obećao, samo želim da sistemski rješavam probleme i time doprinesem razvoju našeg grada.

Situacija

GLAS: Šta ćete prvo uraditi ako dobijete podršku birača?

RODIĆ: Nastavićemo da sve što je dobro i dalje unapređujemo, a ono što nije bilo dobro da mijenjamo. Moji ciljevi i sadržaj prioriteta biće u funkciji stvaranja i unapređenja političke, bezbjednosne, ekonomske i socijalne situacije. Prioritet će biti na ekonomiji, zapošljavanju, investicijama i infrastrukturi kao bazi, a iz nje će proizaći nadogradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana