Došić: DEMOS će ostati druga stranka po snazi u Zvorniku

Srna
Došić: DEMOS će ostati druga stranka po snazi u Zvorniku

ZVORNIK - Član Glavnog odbora DEMOS-a i potpredsjednik Gradskog odbora te stranke u Zvorniku Aleksandar Došić očekuje da će DEMOS nakon lokalnih izbora ostati druga po snazi politička stranka u tom gradu i regiji.

Došić je naglasio da je izborni program Gradskog odbora DEMOS-a u Zvorniku za predstojeće lokalne izbore realan i ostvariv, te da se na kandidatskoj listi za odbornike nalaze mladi i uspješni ljudi, prije svega, iz oblasti privrede koji mogu da sprovedu zacrtane politike i ciljeve.

On je podsjetio da DEMOS na lokalne izbore u Zvorniku izlazi samostalno sa listom za odbornike, dok u trci za gradonačelnika Zvornika podržava SNSD-ovog kandidata Zorana Stevanovića sa kojim je, kako ističe Došić, DEMOS i do sada imao izuzetnu saradnju na dobrobit i građana Zvornika i ekonomskog razvoja grada.

Došić je naveo da DEMOS očekuje da će kao i do sada biti ubjedljivo druga stranka u Zvorniku, te da idu na osvajanje minimalno šest odborničkih mjesta, sa željom da taj broj bude i veći, jer vjeruju da su građani prepoznali njihov dosadašnji trud i zalaganje da Zvornik bude grad u kojem se bolje živi.

Govoreći o programskim ciljevima DEMOS-a u Zvorniku, Došić je naveo da on obuhvata nekoliko ključnih oblasti koje se, prije svega, tiču privrednog razvoja grada, poboljšanja infrastrukture, stanja u zdravstvu, kulturi, sportu, obrazovanju i turizmu, ali i obezbjeđivanja boljih uslova života na selu.

“Posebna pažnja posvećena je i demografskoj obnovi, borbi protiv siromaštva, ali i donošenju mjera za zapošljavanje. Naš program je realan, znamo šta hoćemo i ono što je najbitnije - kako da zacrtano i sprovedemo u djelo”, rekao je Došić za Srnu.

Kada je riječ o privrednim aktivnostima, on je naveo da tu prije svega misle na donošenje kratkoročnih i dugoročnih rješenja, prvenstveno u saniranju posljedica izazvanih virusom korona.

“Takođe, jedna od mogućnosti bila bi povećanje prihoda u budžetu i pružanje pomoći onima koji su ostali bez posla, kao i obezbjeđivanje inostranih i domaćih investicija, prvenstveno u realni sektor. Ono za šta se mi zalažemo jeste i smanjenje taksi i poreza, kao i osnivanje poslovnih zona, malih i srednjih preduzeća i zanatskih radnji”, istakao je Došić.

Govoreći o o urbanom razvoju Zvornika, on je naveo da tu prvenstveno misle na rješavanje pitanja saobraćaja, odnosno izgradnju novih parking prostora, kao i prilaza za lica sa invaliditetom, zelenih površina i igrališta za djecu.

“Potrebno je riješiti i pitanje legalizacije bespravno izgrađenih objekata, posebno u naseljima gdje žive izbjegla i raseljena lica, ali i obezbijediti izgradnju objekata za socijalno stanovanje, kao i izgradnju novih i rekonstrukciju starih seoskih školskih objekata”, pojasnio je Došić.

On je naglasio da je DEMOS jedna od rijetkih stranaka koja značajnu pažnju posvećuje i regulaciji rječnih tokova, a kada je riječ o Zvorniku i regiji, tu misle na Sapnu i Drinu, jer su posljedice poplava mnogo veće, nego samo ulaganje u zaštitu od poplava.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana