Dodik: Vedran Đurđević najbolje rješenje za Šamac

Srna
Dodik: Vedran Đurđević najbolje rješenje za Šamac

ŠAMAC - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da je kandidat ove stranke za načelnika Šamca Vedran Đurđević najbolje rješenje za ovu lokalnu zajednicu i da je pobjeda odborničke liste SNSD-a i koalicionih partnera važna za ukupan razvoj i status ove opštine.

"Šamac zaslužuje da dobije novog načelnika", rekao je Dodik Srni tokom posjete Šamcu, gdje se sastao sa stranačkim aktivistima.

Dodik je ukazao da je u Šamcu u protekle četiri godine bilo nepotrebne letargije i da je ova lokalna zajednica zajedno sa drugim opštinama mogla da učini najbolje moguće razvojne korake.

"Ova opština je dok je na njenom čelu bio načelnik iz SNSD-a imala svoje najsjajnije razvojne trenutke, koje je prekinula velika poplava", rekao je Dodik i dodao da je republička vlast tada učinila sve da za godinu i nešto dana budu sanirane sve štete i obnovljen društveni život i infrastruktura.

Predsjednik SNSD-a se zahvalio koalicionim partnerima za podršku Đurđeviću, te istakao da će SNSD sa koalicionim partnerima osvojiti skupštinsku većinu za stabilan razvoj Šamca.

"Republika Srpska želi da bude ovdje prisutna što je više moguće sa svojim fondovima, sa svojim rješenjem", rekao je Dodik i dodao da odlazeća opštinska vlast u Šamcu nije imala kontakt sa republičkim vlastima.

On je dodao da je danas podsjetio i Brod u koji je u prethodne četiri godine Vlada Srpske uložila 25 miliona KM i to zahvaljujući agilnom načelniku ove lokalne zajednice.

"Konačno je vrijeme da Đurđević bude izabran za načelnika Šamca i da u saradnji sa republičkim institucijama vidi šta treba Šamcu i radi na tome", rekao je Dodik.

Kandidat za načelnika opštine Vedran Đurđević rekao je da je večerašnji dolazak predsjednika SNSD-a u Šamac samo znak jake podrške i sigurnosti koju ova stranka ima kada je riječ o izbornom rezultatu 15. novembra.

On dodaje da su razgovarali o svim gorućim problemima koje muče građane opštine Šamac i zaključili da ovom gradu trebaju privredni i proizvodni pogoni, modernija infrastruktura i jaka podrška Banjaluke.

"Očekujem da će 15. novembra građani prepoznati da je sigurnost i razvoj ove opštine moguć samo ukoliko na vlasti bude SNSD sa svojim koalicionim partnerima", rekao je Đurđević.

Prije Šamca, Dodik je posjetio Obudovac, gdje se kod Doma "Dr Milan Jelić" sastao sa Đurđevićem i aktivistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana