DNS će zastupati poznate principe

Glas Srpske
DNS će zastupati poznate principe

BANjALUKA - Demokratski narodni savez (DNS) obilježio je u petak na Trgu Krajine u Banjaluci na simboličan način, lijepljenjem plakata, početak predizborne kampanje za opšte izbore zakazane za 3. oktobar.

Potpredsjednik DNS-a i nosilac kandidatske liste te partije za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici dva Nedeljko Čubrilović izjavio je da će DNS voditi korektnu kampanju, javila je Srna.

Istakao je da će kampanja biti bez napadanja drugih, te da će govoriti o svojim programima, kandidatima i ljudima, a manje o onima koji pričaju o drugima.

- Smatramo da je svaka izgovorena riječ izgovorena na svoj račun, svoju štetu ili korist - rekao je Čubrilović.

Dodao je da DNS izabrao da kampanju počne među narodom, jer je "DNS politička opcija iz naroda".

- Zato smo htjeli da je simbolično počnemo na taj način - istakao je Čubrilović.

On je naveo da će poznati programi i principi, koje stranka zastupa već deset godina, biti i ubuduće zastupljeni u njenom radu.

- Poseban značaj daćemo angažovanju mladih i to smo pokazali forsirajući liste na kojima u svakoj regiji ima odgovarajući broj mladih - rekao je Čubrilović.

On je iz programa izdvojio čvrstu odlučnost za očuvanje interesa Republike Srpske, neprenošenje nadležnosti i nevršenje privatizacije nacionalnih dobara.

Predsjednik Izbornog štaba banjalučke regije Željko Dubravac rekao je da je Demokratski narodni savez u punom kapacitetu potpuno spreman za izbornu kampanju na svim nivoima i da ima sve kandidate.

Slogan

Govoreći o izbornom sloganu partije "Riječ je riječ", Čubrilović je naglasio da je on u vezi sa principijelnošću ljudi u stranci, koji ono što pričaju u predizbornim kampanjama nastavljaju da sprovode u institucijama u Republici Srpskoj i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana