Đorđe Popović: Brčko stagnira, DNS to može da promijeni

GS
Đorđe Popović: Brčko stagnira, DNS to može da promijeni

BRČKO – DNS je nova snaga u Brčko distriktu i nudi kvalitetne ljude koji imaju viziju, entuzijazam i koji mogu da doprinesu opštem boljitku i kvalitetnijem i boljem životu svih građana, poručio je nosilac liste DNS-a u Brčkom Đorđe Popović.

Dodao je da lista DNS-a obuhvata ljude iz svih sfera života, a da su u programu ove stranke prioritet razvoj i uvođenje više reda - ono što će mlade privući da ostanu, da rade i stvaraju ovdje.

Smatra da u Brčkom postoji stagnacija i da sadašnji tempo razvoja nije dovoljan, naglašavajući da je situacija daleko od idealne.

- Brčkom je potrebna jaka ekonomija. Budžet Brčkog jeste veliki kada je riječ o jednoj lokalnoj zajednici, što znači da postoje sredstva, ali se ona ne troše kvalitetno. Mora se osjetiti napredak i to u ekonomiji, školstvu, zdravstvu... koji moraju biti kvalitetniji nego sada. Brčko ne može sebi dozvoliti da nema opremljeniju opštu bolnicu i kadrove - kaže Popović.

Dodaje da DNS može da riješi ključne probleme u Brčkom.

- Brčko ima potencijal, ali ne privlači dovoljno investicija i tu nešto treba preduzeti, a mi znamo šta. Brčko treba da postane gradilište. Treba da analiziramo i donesemo određene mjere, treba afirmisati prave vrijednosti i dovesti pravi biznis u Brčko - naglašava Popović.

Smatra da Brčko treba više da se oslanja na entitete u cilju daljeg razvoja te da je gradu neophodan i politički konsenzus, rad na zajedničkoj politici i zajedničkim interesima. 

- Potrebna je čvrsta saradnja sva tri konstitutivna naroda, koji bi se udruživali za dobrobit svih gradana Brčko distrikta, bez obzira na to kako se ko zvao. Siguran sam da će biti promjena u strukturi vlasti, da će biti dovoljno ljudi koji su spremni da rade na kvalitetu življenja, a ne da ostvaruju lične interese pod plaštom ugroženosti vlastitog naroda, što ne donosi ništa dobro  -  istakao je Popović.

Uvjeren je da će DNS u Brčko distriktu ostvariti odličan izborni rezultat.

- Građani će prepoznati kome treba da daju glas, a siguran sam da će prepoznati da je to DNS. Imamo vidljive rezultate, borimo se i  drugačiji smo. Svakog dana imamo sve veću podršku u narodu. Sigurni smo da će nam građani u Brčkom ukazati veliko povjerenje -zaključio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana