Đokić: Želimo veliku reformu lokalne politike u Srpskoj

Srna
Đokić: Želimo veliku reformu lokalne politike u Srpskoj

ISTOČNA ILIDžA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras u Istočnoj Ilidži da će ova politička stranka inicirati veliku reformu lokalne politike u Republici Srpskoj.

"Mi smo partija koja ima vrlo jasnu viziju podrške lokalnom razvoju i zahtijevaćemo veliku reformu lokalne politike u Srpskoj, posebno u dijelu promjena u organizaciji Ministarstva uprave i lokalne samouprave da bi ovaj resor dobio i nadležnost da brine o lokalnom razvoju opština, prvenstveno privredno-ekonomskom", rekao je Đokić Srni uoči predizbornog skupa SP-a u Istočnoj Ilidži.

On je naglasio da ta sinergija Vlade Republike Srpske i vlasti u lokalnim zajednicama, u kojoj će da učestvuju i članovi SP-a, treba da dovede do ekonomskog razvoja svih opština, pa tako i Istočne Ilidže.

Đokić je izrazio očekivanje da će se mlada ekipa socijalista na kandidatskoj listi u ovoj lokalnoj zajednici izboriti za mjesta u odborničkim klupama Skupštine opštine Istočna Ilidža.

"To je izuzetno kvalitetna ekipa sjajnih mladih intelektualaca, koja će opravdati naša očekivanja, služiti svom narodu i raditi za dobrobit stanovnika Istočne Ilidže", rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, izabrani odbornici SP-a svojim radom opravdaće povjerenje birača, a SP će biti snažan politički faktor koji će i te kako usmjeravati i pomagati da budu realizovani svi kvalitetni projekti.

"Najvažniji interes SP kroz rad lokalnih uprava jeste borba za ekonomski razvoj, a time ćemo imati i viši nivo socijalne zaštite u društvu", poručio je lider SP-a.

Nosilac kandidatske liste SP za odbornika u Skupštini opštine Istočna Ilidža Jelena Kokić istakla je da je Opštinski odbor u ovoj lokalnoj zajednici prevazišao sve političke nesuglasice i predizborne turbulencije i da spremno dočekuje lokalne izbore.

Ona je naglasila da su principijelnost, stamenost i čovjekoljublje oduvijek krasili SP, kao i da, osim izgradnje infrastrukture u lokalnim zajednicama, ne treba zaboraviti na čovjeka i njegovo dostojanstvo.

"Program na kojem će se bazirati naš rad jeste da čovjeku obezbijedimo da radi i zaradi dostojanstveno", navela je Kokićeva i obećala da će poštovati sve protivkandidate i da će se za odborničku klupu boriti civilizovano i demokratski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana