Đokić: U Pelagićevu želimo da nastavimo posao koji je prekinut prije četiri godine

GS
Đokić: U Pelagićevu želimo da nastavimo posao koji je prekinut prije četiri godine

PELAGIĆEVO - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je da ova stranka na predstojećim izborima ima svog kandidata za načelnika opštine Pelagićevo Simu Stakića i želi da nastavi da radi na razvoju ove lokalne zajednice i njenih privrednih kapaciteta.

"Želimo da nastavimo posao koji je prekinut prije četiri godine", istakao je Đokić u Pelagićevu na predizbornoj tribini na kojoj je Socijalistička partija predstavila kandidata za načelnika opštine i izbornu listu.

On je naglasio da je važno da lokalne zajednice budu ključ privrednog razvoja, a ne da budu samo briga Vlade Republike Srpske.

- Bitno je da lokalne zajednice preuzmu odgovornost za sopstveni privredni razvoj, da ne čekaju da neko drugi to učini za njih. Republičke institucije su tu da donesu odgovarajuće politike koje će to olakšati, ali privredni razvoj je mnogo složenija stvar, za koji je neophodno maksimalno angažovanje predstavnika lokalne vlasti. Uloga načelnika u razvoju privrede je ključna i mi ćemo se za to zalagati. Oni moraju o tome brinuti. Policentrični rast je ono što nam je realno potrebno i podjednak fokus na svaku opštinu - rekao je Đokić.

Nosilac liste SP u Pelagićevu Damjan Đuričić pozvao je prisutne da podrže kandidate SP-a za odbornike i načelnika.

- Sve što vidite oko nas je plod nekih drugih, boljih vremena u kojima smo živjeli, a to je bilo vrijeme socijalista, koje želimo i koje ćemo da vratimo – rekao je Đuričić.

Kandidat za načelnika Simo Stakić je na tribini rekao da želi da nastavi projekte koje je Socijalistička partija započela dok je bio na vlasti u opštini Pelagićevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana