Đokić: Sprovesti ozbiljnu reformu sistema lokalne uprave

Srna
Đokić: Sprovesti ozbiljnu reformu sistema lokalne uprave

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je večeras da SP želi da u narednim godinama pokrene i sprovede ozbiljnu reformu sistema lokalne uprave i samouprave u Republici Srpskoj.

“To će prije svega ići u pravcu podizanja na daleko viši nivo organizacije sistema lokalne vlasti i vlasti Republike Srpske s ciljem ekonomskog razvoja svake lokalne zajednice u Srpskoj”, rekao je Đokić novinarima na predizbornom skupu u Kozarskoj Dubici.

On je dodao da je ekonomski rast i razvoj preduslov stabilnosti i razvoja cjelokupnog društva.

“Zato se tom pitanju moramo posvetiti na drugačiji, potpuno nov način u pojedinim sektorima organizacije naše Republike nego što smo to činili prethodnih godina da bi stanovništvo bilo zadovoljno”, rekao je Đokić.

On je istakao da Kozarska Dubica ima potencijal za razvoj, ali da ga treba dodatno podstaknuti i organizovati.

“SP je ovdje bila uvijek opredijeljena ka radu, ka stvaranju novih vrijednosti, ka razvoju, ali u narednim godinama želimo da tu dimenziju razvoja osjetimo svi zajedno na drugačiji način i mi tome želimo dati doprinos. Imamo sjajnu listu kandidata i kadrova koji su spremni da ovdje kao odbornici daju doprinos za napredak i razvoj Kozarske Dubice”, zaključio je Đokić.

Predstavljanju kandidata SP-a za odbornike u Kozarskoj Dubici prisustvovao je i potpredsjednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić.

Antić je rukovodstvu i članovima SP-a poželio sreću pred nastupajuće lokalne izbore u Republici Srpskoj i BiH, te naglasio da je potpuno prirodna saradnja i zajedništvo socijalista Srpske i Srbije.

“Mi smo u suštini jedna ista priča, ista ideja, jedna organizacija sa dvije strane Drine koja dijeli iste vrijednosti, koja se bori za istu politiku i imamo iste ciljeve. Mi navijamo za SP u Republici Srpskoj na izborima”, rekao je Antić.

On je naglasio da vjeruje u program SP u funkciji boljeg života za građane Republike Srpske, te da će partija ostvariti dobar izborni rezultat i povećati broj svojih odbornika u svim lokalnim samoupravama.

Nosilac odborničke liste SP-a u Kozarskoj Dubici Duško Milunović izjavio je da odborničku listu čine dobri, vrijedni i pošteni ljudi koji mogu da promijene ekonomski ambijent u Kozarskoj Dubici i iskoriste sve prednosti koje ima ova opština.

“To je, prije svega, naš povoljan geografski položaj na samoj granici EU. Zalagaćemo se za razvoj sela, unapređenje putne i vodovodne infrastrukture, podsticaje zemljoradnicima, te razvoj prateće prerađivačke industrije i turizma”, rekao je Milunović.

On je naglasio da će se SP zalagati i za smanjenje nameta svojim sugrađanima, odnosno smanjenje cijene vode i komunalnih usluga, čuvanje kulturnog i istorijskog nasljeđa i očuvanje spomenika i spomen-obilježja iz odbrambenih oslobodilačkih ratova.

“Pozivam građane Kozarske Dubice da glasaju za socijaliste jer je to glas za ekonomski razvoj i bolju budućnost. To je glas za sve nas u Kozarskoj Dubici”, poručio je Milunović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana