Đokić: Socijalisti spremni da doprinesu rastu i razvoju Brčkog

GS
Đokić: Socijalisti spremni da doprinesu rastu i razvoju Brčkog

BRČKO - Sinoć je u prepunoj sali Kulturnog centra u Brčkom održana predizborna tribina Socijalističke partije. Prisutnima su se obratili brčanski socijalisti, a zatim i predsjednik SP Petar Đokić, čiji je doprinos razvoju ove lokalne zajednice nemjerljiv.

– Neki se pitaju zašto brčanski socijalisti traju 31 godinu. Kroz mnoga smutna i teška vremena imali smo veoma važnu i aktivnu ulogu u očuvanju identiteta našeg naroda, u kreiranju novih politika nakon građanskog rata. Mnogi su pristupili našoj partiji u Brčkom, jer su prepoznali našu posvećenost rješavanju konkretnih problema i rušenju mnogih prepreka na tom putu – rekao je Đokić.

Lider Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da specijalni status koji Brčko ima u regionu predstavlja šansu koju treba iskoristiti i da distrikt treba da postane mjesto u koje će ljudi dolaziti i investirati.

– Mi treba da otvorimo mogućnosti da se to ostvari i na taj način poboljšamo opštu sliku Brčko distrikta i zadovoljimo potrebe građana – istakao je Đokić.

On je naveo da su neophodne promjene, prije svega u sferi privrede i industrije, što će doprinijeti većoj zaposlenosti u Brčkom.

Đokić je izrazio očekivanje da će SP u Brčkom na izborima 6. oktobra ostvariti rezultat kao prije četiri godine, ali da ovog puta neće ostati u opoziciji.

– Želimo da kao partija damo snažan doprinos rastu i razvoju Brčko distrikta – poručio je Đokić.

Nosilac izborne liste SP za Skupštinu distrikta Zoran Kokanović rekao je da Brčko "stagnira u proteklih 12 godina otkako socijalisti nisu u vlasti".

– Brčko ima preveliki administrativni aparat i loše zdravstvo, dok sport i kultura gotovo da ne postoje. Ovu situaciju je neophodno što prije mijenjati – naglasio je Kokanović.

Ključni cilj socijalista je poboljšanje privredne situacije u Brčko distriktu, naročito u oblasti industrije, koja je doživjela slom, te danas Brčko nije ni blizu značajnog industrijskog centra kakvog je bilo ranije u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana