Đokić posjetio fabrike u Kotor Varošu: Ponosni smo na naše privrednike

G.S.
Đokić posjetio fabrike u Kotor Varošu: Ponosni smo na naše privrednike

KOTOR VAROŠ - Predsjednik Socijalističke partije i ministar energetike i rudarstva u Vladi Srpske Petar Đokić, potpredsjednik SP Srđan Todorović, kanditat SP za načelnika opštine Kotor Varoš Slobodan Župljanin i ministar trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac posjetili su danas kompanije Sim tehnik, Mehaničke konstrukcije i Sportek u Kotor Varošu.

Đokić je tom prilikom rekao da je ponosan kada vidi da su ove firme uz pomoć Vlade RS dostigle svjetske standarde u kvalitetu proizvodnje, zahvaljujući čemu su prepoznati u cijelom svijetu kao kvalitetni i pozudani partneri.

– Ponosni smo kada vidimo da su ove firme uz permanentnu pomoć Vlade RS dostigle nivo proizvodnje koji je u pojedinim segmentima premašio evropske standarde. Veoma je značajno njihovo prepoznavanje trendova u privredi, posebno onog u oblasti energetske efikasnosti. Na ovim objektima je solarna elektrana instalisane snage od jednog megavata čiju smo izgradnju prije nekoliko godina pomogli, što znači da oni u procesu proizvodnje koriste sopstvenu, zelenu, energiju. Tako su dobili na vrijednosti svoje proizvodnje, ali i na ugledu koji uživaju kao savremeni proizvođači. To je trend koji danas svijet traži i potreba kakvu treba razvijati na objektima u privredi širom Srpske. To se danas već može vidjeti na mnogim objektima i halama, posebno u regiji Banja Luka, gdje se koristi energija iz ovakve proizvodnje – rekao je Đokić.

On je rekao da je potrebno posebno istaći koliki nivo solidarnosti su pokazale ove firme zadržavajući radnike u bremenima kada nas je pogodila pandemija. Oni ove godine nisu otpuštali radnike niti su im smanjivali plate, čime su pokazali da su preduzeće kojem se zaista uvijek isplati pomagati.

– Ovo su svijetli primjeri kako se može uspjeti kada se u rad unese dovoljno entuzijazma, kada se dobije adekvatna društvena podrška i razmijevanje, kada se marljivi ljudi posvete poslu. Oni su pokazali kako se to može postići – rekao je Đokić.

Slobodan Župljanin, kandidat za načelnika opštine Kotor Varoš i savjetnik predsjednika RS je rekao da je veoma zadovoljan posjetom i što su dobili obećanje da će se podrška nastaviti i u budućnosti.

– Moram da izrazim zadovoljstvo što je danas u Kotor Varošu bila ovako visoka delegacija iz Vlade RS i Savjeta ministara BiH. Oni su danas obišli tri najznačajnija privredna kolektiva u našoj opštini, jedan u oblasti u obućarske i dva u oblasti metalske i mašinske industrije. To su naši najveći izvoznici, naš ponos i dika. Oni izvoze kompletan asortiman u inostaranstvo, što je za shvaku pohvalu. Za nas je važno, a čuli smo i od ministara, da će i dalje imati veliku podršku u radu, nezavisno od toga kako se bude odvijala situacija. Ove kompanije će i dalje uživati maksimalnu podršku kako bi nastavili razvoj i širili svoje poslovanje – rekao je Župljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana