Đokić: Nastaviti pozitivne procese razvoja Banjaluke

Srna
Đokić: Nastaviti pozitivne procese razvoja Banjaluke

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je večeras da ova stranka želi i u naredne četiri godine da bude važan stub sistema vlasti u Banjaluci, ali tako da maksimalno konstruktivno pomogne da se u u ovom gradu nastave pozitivni procesi daljeg razvoja.

Đokić je naglasio da ono što u narednom periodu treba na poseban način podsticati jeste ekonomski razvoj Banjaluke, odnosno povećanje ekonomske aktivnosti i broja radnih mjesta.

“Uz taj dio sigurno će ići i infrastrukturni razvoj Banjaluke koji je neophodan da bi se ona dalje razvijala kao važan regionalni centar, kao što je to već postala”, rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Đokić je na predstavljanju kandidata ove stranke za odbornike u Skupštini grada Banjaluka, kojem je prisustvovao i kandidat koalicije “Okupljeni za Banjaluku” za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić, naglasio da je SP u fokus aktivnosti stavila ekonomski rast i razvoj kao prioritetno pitanje.

Prema njegovim riječima, potrebno je izvršiti veliku reformu lokalne uprave u Srpskoj i staviti onaj dio uprave koju kreira i podstiče Vlada Srpske da dobije dimenziju lokalnog razvoja.

“Dakle, ne samo lokalna uprava i njen uticaj na lokalne zajednice u administrativnom smislu nego uticaj na razvojne politike. Ne mogu lokalne zajednice biti prepuštene da same pronalaze puteve lokalnog razvoja u ekonomskom smislu i to mora da bude snažna inicijativa iz Vlade i njenih ministarstava”, rekao je Đokić.

Đokić smatra da treba reformisati Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i dati mu dimenziju i lokalnog razvoja.

On je naglasio da se mora dalje jačati Banjaluka kao regionalni, a slobodno se može reći i evropski centar, jer ona ima sve preduslove da dalje napreduje i da se razvija.

“Treba joj još kvalitetnih kadrova, a SP takve kadrove ima. Smatramo da je u sinergiji sa svima koji žele dobro Banjaluci moguće sprovoditi kvalitetne reforme i doprinositi njenom daljem uspješnom razvoju”, rekao je Đokić.

On je naglasio da SP ima izuzetno kvalitetnu listu kadrova koji su raspoloženi da rade za Banjaluku i republiku Srpsku mnogo više i poručio da treba da se shvati da je ključ u radu.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka Velibor Stanić rekao je da ovaj odbor potpuno spreman izlazi na predstojeće lokalne izbore.

“Posljednjih mjeseci radili smo marljivo, udarnički i uvjereni smo da ćemo ponoviti rezultat sa prethodnih izbora, odnosno da imamo najmanje tri odbornika u Skupštini grada Banjaluka i da budemo snaga bez koje niko neće moći formirati vlast”, rekao je Stanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana