Đokić istakao značaj razvoja privrede na lokalnom niovu

Srna
Đokić istakao značaj razvoja privrede na lokalnom niovu

PALE - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić ukazao je danas na Palama na značaj razvoja privrede na lokalnom nivou.

Đokić je rekao Srni i da je najvažnija reforma koju treba sporovesti ona koja će biti u funkciji podrške lokalnom razvoju privrede.

On je poslije predizbornog skupa i predstavanja kandidata za odbornike SP na Palama istakao da sinergija Vlade Srpske i lokalnih vlasti, u kojoj će da učestvuju i članovi SP, treba da dovede do ekonomskog razvoja svih opština, pa tako i opštine Pale.

Đokić je dodao i da treba stimulisati rađanje i zaštititi majke koje rađaju više djece da bi imale trajnu socijalnu sigurnost.

Nosilac kandidatske liste SP za odbornika u Skupštini opštine Pale Bosiljka Borovčanin rekla je Srni da će opštinski odbor ove stranke i kandidati voditi fer i korektnu kampanju i da neće više brinuti o onome što su drugi radili.

“Želimo da svim ljudima obezbijedimo normalne uslovi za život, na osnovu kojih bi oni bili u prilici da planiraju živote i osnuju porodice”, navela je Borovčanin, koja očekuje da će dva odbornika SP ući u Skuštinu opštine Pale.

Đokić se prethodnio sastao i sa članovima Opštinskog odbora SP u Rogatici gdje je naglasio važnost dobrog rezultata socijalista u toj opštini, te istakao kako će raditi na reformi lokalne zajedice i predložiti izmjene nekih propisa, saopštio je SP.

“Akcenat će biti na privrednom rastu opština jer je on osnova svakog drugog napretka”, naveo je Đokić i dodao da se mora popraviti komunikacija lokalnih zajednica sa Vladom i resornim ministarstvom i da je potrebno graditi ambijent u kojem će investitori dolaziti i ulagati u razvoj zajednica.

Borko Novaković, nosilac odborničke liste SP u Rogatici, rekao je da ovaj odbor na svojoj listi ima četiri odbornika i da se nadaju jednom mjestu u lokalnoj skuppštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana