Đokić: Ekonomski razvoj prioritet

Srna
Đokić: Ekonomski razvoj prioritet

BERKOVIĆI - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je u Berkovićima da ovo mjesta ima nekoliko razvojnih mogućnosti, a da se politika SP zasnva na ekonomskom razvoju, kao prioritetu.

Đokić je rekao da je SP i u prethodne četiri godine, iako nije u sistemu lokalne vlasti, brinula o ovom području, te naveo da su obezbijedili sredstva iz Razvojnog programa Republike Srpske za izgradnju vodovoda u naselju Dabrica, a nedavno je Vlada obezbijedila dodatna sredstva da bi se taj projekat nastavio.

On je naveo da Berkovići imaju nekoliko zanimljivih razvojnih mogućnosti kao što je ulaganje u rudarsku proizvodnju i njen razvoj, prvenstveno eksploatacije kamenih agregata koji ovdje imaju izuzetno visok kvalitet i ta proizvodnja se već odvija na dva lokaliteta.

– Ali, moguće je na još nekoliko lokaliteta zasnovati takvu proizvodnju i na tome ćemo raditi u narednom periodu – rekao je Đokić i dodao da će to omogućiti nova zapošljavanja i investicije.

Od velike je važnosti, istakao je Đokić, da se aktivira proizvodnja boksita na području opštine Berkovići, gdje postoje izvanredni uslovi da se napravi solarni park.

Predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke partije u Berkovićima i nosilac odborničke liste Milivoje Radišić rekao je da da je ova partija u protekle četiri godine postala prepoznatljiva u Berkovićima budući da su poslije dugo vremena u lokalnoj Skupštini imali odbornika.

On je naveo da su radili za dobrobit ljudi i za razvoj opštine, te naveo projekat izgradnje vodovodnog sistema Dabrica čiji je početak resorno ministarstvo pomoglo sa 120.000 KM, a Vlada Srpske obezbijedila još 100.000 KM za završetak.

On je podsjetio da su radili i na razvoju infrastrukture u okolnim selima, pokrenuli mnogobrojne projekte za eksploataciju arhitektonskog kamena koji se izvozi u Kinu, kao i započeli priču o industrijskoj zoni.

– Imamo zainteresovane investitore za solarne panele koji će uskoro, nadam se, biti instalirani u Berkovićima – rekao je Radišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana