Đokić: Bez socijalista nema dobre vlasti, ostajemo u političkom vrhu Republike Srpske

GS
Đokić: Bez socijalista nema dobre vlasti, ostajemo u političkom vrhu Republike Srpske

BANjALUKA – Očekujemo bolji rezultat nego na prethodnim izborima, a optimizam gradimo na dosadašnjem toku kampanje i posjećenošću skupovima koje organizuje naša partija, rekao je lider Socijalističke partije i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić Đokić je gostujući u emisiji „Oči u oči-objetivno”, koju realizuje portal banjaluka.net u saradnji sa Elta TV rekao da je SP jedina partija koja je imala porast i članstva i mandata u NS.

-Dolazak poslanika u naš klub je potvrda kvalitetne ideja i programa SP. SP profesionalno djeluje i trudi se da opravda očekivanja građana - istakao je Đokić.

Đokić je naglasio da je Republika Srpska danas neupitna i da je nikakvi pritisci ne mogu „poremetiti”.

-Republika Srpska je neupitna, institucionalno je organizovana da je niko ne može pokolebati. Ne može je poremetiti bilo kakav udar sa strane, a ima pritisaka sa strane, ali mi imamo stabilan sistem, a na tome smo svi radili u proteklom periodu - dodaje Đokić.

Lider SP-a je kazao da mu koalicija sa kojom izlazi na izbore uliva sigurnost u odličan rezultat, te da očekuje mandate iz svih izbornih jedinica.

Đokić ističe da SP ostaje u samom političkom vrhu Republike Srpske.

Đokić je naglasio da je SP doživjela čišćenje nakon odlaska i isključivanja iz stranke.

-Nakon istupa poslanika iz SP stranka je doživjela „pročišćenje“. SP njeguje socijalistički duh i poštuje demokratske principe, a sada mogu reći da ti koji su otišli iz stranke nemaju nikakve veze sa socijalističkom idejom i nisu željeli da učestvuju u timskom radu, a ne možemo dopustiti da se nekome unutar stranke nameću ideje - kaže Đokić.

Đokić je kazao da je SP najdugovječniji partner sa SNSD i izrazio nadu da će se ti poratnerstvo biti sačuvano, ali da to ne zavisi samo od SP.

-Bez socijalista nema dobre vlasti - dodaje Đokić.

Dodaje da smatra da je DNS pogriješio izlaskom iz takve koalicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana