Đokić: Bez razvoja opština, nema razvoja drugih segmenata društva

Srna
Đokić: Bez razvoja opština, nema razvoja drugih segmenata društva

KOSTAJNICA - Socijalistička partija na jednak način gleda na velike i male opštine jer svakom treba pružiti istu šansu, rekao je Srni predsjednik ove stranke Petar Đokić prilikom posjete opštini Kostajnica.

“Zaključujući izbornu kampanju u Kostajnici, Socijalistička partija iskazala je poštovanje prema malim opštinama. Politika ove partije je politika podrške lokalnom razvoju kroz novu politiku ekonomskog razvoja lokalnih zajednica i reformu lokalne uprave i samouprave”, rekao je Đokić.

On je dodao da bez ubrzanog ekonomskog razvoja opština nema ni razvoja drugih segmenata društva, ni socijalne sigurnosti.

Prema njegovim riječima, politika ekonomskog rasta se može ostvariti tako da Vlada Republike Srpske bude nosilac i koordinator razvojnih aktivnosti u opštinama stvaranjem novih privrednih programa u svakoj od lokalnih zajednica uvažavajući njihove specifičnosti.

“Moramo brinuti i o demografskom rasporedu koji se dramatično negativno mijenja, gubimo stanovništvo u ruralnim sredinama, smanjuje se broj stanovnika u gradovima i to moramo zaustaviti novom natalitetnom politikom koja će obuhvatiti podršku porodici, bračnim zajednicama, te zaštitu žena koje rađaju više djece”, istakao je Đokić.

On je rekao da treba poboljšati i međunarodni položaj Srpske kako bi se steklo povjerenje međunarodnih privrednih centara koji će pomoći da se dio kapitala koji se seli iz azijskih zemalja usmjeri u ova područja, radi osnivanja novih preduzeća i zaustavljanja odlaska stanovništva.

“To je velika reforma koja nas čeka u narednim godinama, a Socijalistička partija zna kako to pokrenuti i već narednih dana ćemo ponuditi premijeru da u program ekonomskih mjera za iduću godinu uđe ova reformska ideja”, naveo je Đokić.

On je naglasio da kandidatska lista i kandidat za načelnika Socijalističke partije u Kostajnici mogu da prate ideju stranke da epicentar politike treba da bude ekonomski razvoj.

Kandidat Socijalističke partije za načelnika opštine Marko Čolić rekao je da Kostajnica ima sve predispozicije da se u njoj organizuje ugodan život i rad.

“Trenutno nije tako, zbog čega sam prihvatio kandidaturu za načelnika jer znam da se može obezbijediti nesmetano funkcionisanje i razvoj ove opštine. Mi ćemo vratiti povjerenje građana u vlast, prestaćemo sa podjelama na podobne i nepodobne, što se posebno odnosi na mlade ljude koji se teško zapošljavaju”, rekao je Čolić.

On je poručio da načelnik mora da bude u službi svih građana bez obzira na njihova opredjeljenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana