Demos: Inicijativa za obezbjeđivanje dva dodatna pedijatra u Derventi

Srna
Demos: Inicijativa za obezbjeđivanje dva dodatna pedijatra u Derventi

DERVENTA - Demokratski savez (Demos) pokrenuće nakon lokalnih izbora inicijativu za obezbjeđivanje dva dodatna pedijatra u okviru Doma zdravlja u Derventi, gdje trenutno radi samo jedan zaposlen pedijatar, saopšteno je iz Opštinskog odbora ove stranke.

 “Na ovaj način, sa tri pedijatra, imali bismo pokrivenu zdravstvenu zaštitu za djecu do šest godina tokom 24 časa sedam dana u nedjelji. Objektivni problem je nedostatak raspoloživih pedijatara spremnih za rad u manjim sredinama, od 20.000 do 30.000 ljudi, kao što je Derventa”, ističe se u saopštenju.

Iz Demosa navode da će u zvaničnoj formi na prvoj sjednici novog saziva Skupštine opštine tražiti usvajanje odluke o tome da budućim pedijatrima koji se odluče da rade u Derventi bude dodijeljen u trajno vlasništvo neki od opštinskih stanova koji su trenutno prazni i vanredno povećanje postojeće plate od 1.000 KM mjesečno na teret opštinskog budžeta.

“Uslov za realizaciju ove mjere jeste da imenovani pedijatri moraju do kraja karijere raditi na području opštine Derventa, uz stručno i kvalitetno obavljanje posla. Rok za realizaciju ove inicijative je kraj ove godine”, naglašavaju iz Opštinskog odbora Demosa Derventa

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana