Čemerno ni Tito nije riješio

Glas Srpske
Čemerno ni Tito nije riješio

FOČA - Jedan od ključnih problema Foče je izolovanost i zato Vlada Republike Srpske gradi put preko Čemerna čija je vrijednost 70 miliona KM. Taj problem ni Tito nije riješio, bez obzira na značaj tog kraja i značaj Sutjeske, a mi smo to uzeli i mi to rješavamo.

Rekao je ovo lider SNSD-a i kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik u četvrtak uveče na tribini SNSD-a na centralnom gradskom trgu u Foči kojoj je prisustvovalo oko 7.000 ljudi.

- SNSD je razvijao, a i u idućem periodu će razvijati Foču. Foča može biti bolja, razvijenija i uspješnija. Čuli ste za najave iz Sandžaka da će se pripojiti Sarajevu, a sami znate da to može samo preko Foče. Javno im kažem da to ovdje neće proći. SNSD se bori za Republiku Srpsku i za istinu, a jedna od laži koje smo demantovali je i 300.000 poginulih muslimana u proteklom ratu. Mi to ne priznajemo. Nismo mi kao Mladen Ivanić - kazao je Dodik.

On je rekao da je samo Srbima bilo zabranjeno da govore o srpskoj nacionalnoj politici, ali da se to više neće dozvoliti, prenose agencije.

- Republika Srpska je naša zemlja i naše vlasništvo. Svi koji je prihvataju biće prihvaćeni, a oni koji je ne prihvataju nemaju šta da traže ovdje. BiH je nemoguća zemlja i ako ste za Republiku Srpsku, glasajte za SNSD, a ako niste, nemojte - poručio je Dodik.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da je Foča važan grad u RS i da se on mora paziti.

- Republika Srpska je naša zemlja i mi iz SNSD-a se tako ponašamo. Oni koji ne misle tako moraće polagati račune.
Prije četiri godine obećali smo da ćemo popraviti, uljepšati Srpsku i vratiti joj osmijeh. To smo i uradili. SNSD nije nikada i neće kleknuti ni pred kim. Napravićemo razvijenu Republiku Srpsku, kao najuspješniju evropsku regiju - istakao je Radmanović.

Kandidat SNSD-a za Parlament Nikola Špirić rekao je da nema BiH bez Republike Srpske kao što bi to neki htjeli i od te "pjesme" nema ništa.

- Mi smo protekle četiri godine stabilizovali Republiku Srpsku i uputili vas iz Foče da put prema Sarajevu vodi preko Banjaluke. U miru ćemo se boriti za status Republike Srpske. Ne sumnjam da ćete se 3. oktobra opredijeliti za SNSD, jer mi nudimo najbolje i najljepše. Slavite našu sigurnu pobjedu - istakao je Špirić.

Rogatica

Dodik je u petak na tribini SNSD-a u Rogatici rekao da su njega već proglasili pobjednikom, ali da je za sve iz SNSD-a kao i za Srpsku bitna pobjeda Nebojše Radmanovića i cijelog SNSD-a.

- Treba nam jedinstveni tim kako bismo mogli napredovati.
Međunarodna zajednica u BiH prema Republici Srpskoj igra pokvarenu igru podmećući nam raznorazne reforme preko kojih su nam pokušavali oduzeti nadležnosti. Tako su sud i Tužilaštvo BiH napravili da bi se razračunavali sa Srbima - rekao je Dodik.

S.M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana