Broćeta: Lažne koalicije pokušavaju zaustaviti prisustvo Srpske i Srbije

Srna
Broćeta: Lažne koalicije pokušavaju zaustaviti prisustvo Srpske i Srbije

DRVAR - Lažne koalicije pokušavaju da zaustave prisustvo Republike Srpske i Srbije u Drvaru, Glamoču, Bosanskom Grahovu i Bosanskom Petrovcu i za isključivi cilj imaju ostvarenje ličnog interesa, rekao je Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Drvaru Goran Broćeta.

Broćeta je rekao da potpisivanje koalicionog sporazuma u Bosanskom Petrovcu između pojedinih političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj i privatnih političkih stranaka iz Federacije BiH jasno govori da je riječ isključivo o strahu od najveće srpske političke partije - SNSD-a.

"To pokazuje da ove partije nemaju vizije, platforme, a ni snage da vode brigu o problemima i potrebama srpskog naroda u opštinama Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo", rekao je Broćeta.

Broćeta je naglasio da je isključivi cilj, kako je rekao, lažne koalicije, da u saradnji sa centrima moći iz FBiH, tačnije Livanjskog i Unsko-sanskog kantona, pokušaju da zaustave prisustvo Srbije i Republike Srpske u ovim opštinama.

On tvrdi da pojedini predstavnici političkih partija manipulišu narodom i žele da, isključivo, ostvare lični interes.

"Predstavnici ovih partija, iako su u proteklih 20 godina obavljali određene političke funkcije, ništa nisu uradili za srpski narod u pomenutim opštinama, tako da im je jedino ostalo lažno predstavljanje i manipulisanje narodom, kako bi ostvarili isključivo svoj lični interes. Svima je jasno da srpski narod u pomenutim opštinama ne bi mogao opstati bez podrške Srpske i Srbije, odnosno predsjednika /Milorada/ Dodika i /Aleksandra/ Vučića", istakao je Broćeta.

Prema njegovim riječima, narod zapadne Krajine prepoznao je ko ima kapacitet da pomogne zapadnokrajiškim opštinama.

"Narod zapadne Krajine u svojoj istoriji nikada nije nasjedao na priče lažnih patriota, ljudi dokazano sumnjivog morala i vrlo dobro zna ko ima kapacitet i volju da mu pomogne, što se pokazalo u proteklom periodu", rekao je Broćeta.

Broćeta je rekao da će SNSD ostvariti ubjedljivu pobjedu na predstojećim lokalnim izborima u Drvaru, Glamoču, Bosanskom Grahovu i Bosanskom Petrovcu.

"Spremni smo da, bez obzira na pokušaje predizbornog razbijanja srpskog biračkog tijela, pozovemo sve srpske političke predstavnike koji će participirati u lokalnim parlamentima na okupljanje i očuvanje srpskog naroda u najzapadnijim srpskim krajevima", rekao je Broćeta.

Predstavnici političkih partija DNS, SP, SNS FBiH, SPS i SDS u Bosanskom Petrovcu su dogovorili međusobnu saradnju za lokalne izbore i podršku prilikom sklapanja postizbornih koalicija u Unsko-sanskom i Livanjskom kantonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana