Brčko: Majkl Skenlan pozvao birače da glasaju 15. novembra

Srna
Brčko: Majkl Skenlan pozvao birače da glasaju 15. novembra

SARAJEVO- Supervizor za Brčko Majkl Skenlan pozvao je birače u ovom gradu da 15. novembra iskoristite svoj glas, zahtijevajući da se jedinstvene prednosti Brčkog upotrijebe kako bi brčanska omladina opet počela vjerovati da je njihova budućnost u distriktu.

"Iako ima lokaciju koja je izuzetno pogodna za investiranje, luku na rijeci Savi i najveći budžet po glavi stanovnika u zemlji, Brčko distrikt stagnira, a mladi Brčaci predvode trend odlazaka iz zemlje", ističe Skenlan u poruci stanovnicima Brčkog.

 

On je poručio da birači prije glasanja upitaju kandidate da li su posvećeni ostvarenju vizije Brčkog od koje će svi imati koristi.

 

"Neka se takmiče zdravim idejama za jačanje privatnog sektora i unapređenje javnih usluga umjesto ispraznih parola i širenja straha", naveo je Skanlan i dodao da birači prilikom izjašnjavanja treba da se vode sposobnošću kandidata, a ne da trguju glasom za obećanja u vidu radnog mjesta, novca ili neke druge kratkoročne koristi.

 

Prema njegovom mišljenju, neizlazak na izbore takođe nije rješenje.

 

On je podsjetio da je u posljednjih godinu i po dana došlo do pozitivnih promjena u Brčko distriktu, posebno navodeći novi Zakon o udruženjima i fondacijama kojim je stavljena tačka na višegodišnju zloupotrebu javnog novca.

 

"Vaš glas može ubrzati proces reformi. I vaš glas će se brojati. Nezavisni posmatrači iz organizacija civilnog društva će biti prisutni na svim biračkim mjestima u distriktu od samog otvaranja pa sve do prebrojavanja glasova", rekao je Skenlan.

 

On je pozvao birače da ne dozvole da neko drugi odlučuje o njihovoj budućnosti i da tijelima za provođenje zakona prijave izborne prevare, saopšteno je iz OHR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana