Bratunac: Problem glasanje na nepotvrđenim listićima

Srna
Bratunac: Problem glasanje na nepotvrđenim listićima

BRATUNAC - U Bratuncu je do 11 časova na izbore izašlo 3.536 birača od 18.006 registrovanih, od kojih 10.131 treba da glasa na redovnim biračkim mjestima, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

U komisiji navode da je do kašnjenja u saopštavanju rezultata izlaznosti u 11 časova došlo zbog izlaska članova komisije na teren, jer je došlo do stvaranja velike gužve na biračkom mjestu gdje se glasa na nepotvrđenim glasačkim listićima.

U OIK-u dodaju da veći broj birača nije bio upoznat da su prijavljeni za glasanje putem pošte, a žele da glasaju na biralištima u mjestu stanovanja. To mogu učiniti na nepotvrđenim listićima i to je dovelo do gužve i zastoja pa su članovi OIK-a išli da riješe to pitanje.

Na području opštine Bratunac za današnje izbore registrovano je 18.006 birača od kojih će 3.385 glasati putem pošte, 10.131 na redovnim biračkim mjestima, a ostali na druge predviđene načine.

Za izbore se kandidovalo 30 političkih subjekata za Skupštinu opštine i tri kandidata za načelnika opštine.
Izbori se održavaju na 34 redovna biračka mjesta, jednom biralištu za glasanje u odsustvu, a formirana su i tri mobilna tima za omogućavanje glasanja nepokretnim i bolesnim licima, od kojih su dva kovid mobilna tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana