Brane Smiljić, kandidat SDS-a za načelnika Višegrada: Pomirenje Višegrađana glavni cilj

Aleksandar Stojanović
Brane Smiljić, kandidat SDS-a za načelnika Višegrada: Pomirenje Višegrađana glavni cilj

VIŠEGRAD - Prvi put u Višegradu podršku jednom kandidatu dalo je šest stranaka, a kao čovjek koji je dobio toliko povjerenje, očekujem pobjedu na sljedećim lokalnim izborima.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” kandidat Srpske demokratske stranke za načelnika opštine Višegrad Brane Smiljić i dodao da očekuje da će izborna kampanja proteći u fer i korektnoj atmosferi.

- Važno je da se ispoštuju svi demokratski principi i volja građana da izaberu najboljeg kandidata koji će ih predstavljati u naredne četiri godine - istakao je Smiljić.

GLAS: Na čemu temeljite svoj optimizam?

SMILjIĆ: Podržalo me je šest stranaka u odnosu na četiri mog protivkandidata. U razgovoru sa građanima primjetna je podrška građana i iz stranaka koje nisu zvanično na mojoj strani. Optimizam se ogleda i u onome što je dosadašnja vlast obećala, a nije uradila. Za četiri godine nijedan investicioni projekat koji je započet, nije završen i sada pokušavaju to da isprave u kampanji.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za Vaše protivnike?

SMILjIĆ: Zato što ću se zalagati za ljubav i pomirenje, a protiv mržnje i sukoba u Višegradu. Najvažniji zadatak biće da se zaustavi odlazak mladih. Zalagaću se za poštene javne nabavke u interesu građana, a protiv bilo kakvog lopovluka i korupcije. Takođe, važan segment biće odgovorno trošenje i stabilan budžet, a ne krediti i rasipništvo. Zalagaću se za veće zapošljavanje u privredi, a ne podobnih kadrova u javni sektor. Na taj način podići ćemo efikasnost opštinske uprave u interesu građana. Želim Andrićgrad u Višegradu, a ne Višegrad u Andrićgradu. U svom radu posebnu pažnju ću dati kontinuitetu, a ne prekidanju radova kao što je dosadašnja vlast radila. Ne želimo više otpadne vode u centru grada, zbog čega će se više računa voditi o ekologiji. I na kraju, s obzirom na to da je Višegrad na raskrsnici puteva, želimo jak turizam kao važnu privrednu granu, a ne turizam koji troši budžetska sredstva.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača na narednim izborima?

SMILjIĆ: Prvi potez biće formiranje stručne i kvalitetne administracije koja će moći da ispoštuje sve principe koje sam spomenuo u prethodnom odgovoru. Najvažniji cilj biće pomirenje Višegrađana, a onda i realizacija konkretnih projekata.

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti data obećanja?

SMILjIĆ: Garantujem dosadašnjim svojim radom i podrškom koju su mi ukazali sugrađani. Ja to mogu, želim i hoću. Samo zajedno sa svima koji žele promjene i koji će biti spremni da povedu Višegrad u bolju budućnost. Ovo nisu samo obećanja, nego i obaveze koje moramo ispuniti za dobrobit svih Višegrađana.

Kampanja

 

GLAS: Šta će biti okosnica Vaše kampanje?

SMILjIĆ: Nećemo se revanširati nikome, ali neću zaboraviti ni podsjetiti na sve štetne odluke za građane Višegrada koje je donijela vlast sa SNSD-om na čelu. Pored toga, svim građanima ćemo promovisati program koji želimo da provedemo u naredne četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana