Borenović: PDP će napraviti izuzetan rezultat u Brčkom

GS
Borenović: PDP će napraviti izuzetan rezultat u Brčkom

BRČKO - Brčko je za nas veoma važno, to je mjesto susreta istoka i zapada Republike Srpske i ima svoj značaj u političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu.

Očekujem da će PDP ovdje napraviti izuzetan rezultat i ne sumnjam da će naš nosilac poslaničke liste za Skupštinu Brčko distrikta Siniša Golić, zajedno sa timom ljudi koji su na ovoj listi, ostvariti i bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

Ovo je izjavio Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, tokom zvaničnog otvaranja kampanje PDP-a u Brčko distriktu, koji je, kako je rekao, jedan od najstabilnijih odbora PDP-a.

- Izbori u Brčkom su više od lokalnih izbora, budući da se radi o distriktu i imaju jednu posebnu dimenziju. Siguran sam da će politike PDP-a i ovog puta biti prepoznate od strane građana, pa i u većoj mjeri nego na prošlim izborima. Očekujem da će PDP ostati stabilan dio vlasti i nastaviti u dobrom pravcu. Brčko ima velike potencijale koji se mogu i moraju razvijati, rekao je Borenović.

Borenović je podsjetio da je PDP u Brčkom insistirao na transparentnosti rada javnih institucija, da su mnoge korisne inicijative PDP-a usvojene, a da je osnov buduće politike odličan ekonomski program PDP-a u Brčkom.

Siniša Golić, nosilac liste PDP-a za Skupštinu distrikta Brčko, rekao je da je danas samo formalni početak kampanje, budući da ovaj odbor radi u kontinuitetu.

- Sve što smo radili u prethodne četiri godine, kako na nivou stranke, tako i u resorima kojima smo rukovodili iz pozicije vlasti, daje nam za pravo da budemo uvjereni da ćemo ostvariti najbolji rezultat u Brčkom od osnivanja partije, rekao je Golić, koji očekuje veći broj mandata u Skupštini distrikta.

Naveo je i da očekuje nastavak djelovanja PDP-a u Vladi Brčko distrikta, ali u još većem kapacitetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana