Birači da se opredjeljuju između ljudi, a ne stranaka

Glas Srpske
Birači da se opredjeljuju između ljudi, a ne stranaka

DOBOJ - Predsjednik Saveza za demokratsku Srpsku (SzDS) Dragan Kalinić izjavio je u ponedjeljak uveče u Doboju da ova stranka ima kadrove koji stručnim znanjem i političkim umijećem mogu doprinijeti ekonomskom razvoju i uređenju Srpske.

- Zato građanima Doboja i RS poručujem da se opredjeljuju između ljudi, a ne između stranaka jer se mi u SzDS-u ne stidimo svoje ljudske i društveno-političke prošlosti, zato što smo uvijek bili na braniku odbrane RS i doprinosili boljitku Srpske i srpskog naroda - rekao je Kalinić na predizbornom mitingu, javile su agencije.

Kandidat SzDS-a za člana Predsjedništva BiH Rajko Papović smatra da međunarodni zvaničnici, među kojima i visoki predstavnik Valentin Incko, ne treba da se miješaju u izborni proces ovako kako sada podržavaju stavove nekih bošnjačkih političkih partija i dijela opozicije iz RS.

- Tako Valentin Incko u svom nastojanju ne želi da kritikuje nasilje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića nad Ustavom ove zemlje, a spreman je da se obruši svom snagom na našu poruku upućenu Silajdžiću, a to je da, i ako nastavi sa ugnjetavanjem i ignorisanjem interesa RS i srpskog naroda u njoj, Srpska ipak ima svoj put - naglasio je Papović.

Na predizbornom mitingu predstavljene su poslaničke liste SzDS-a iz izborne jedinice tri sa 12 kandidata za Narodnu skupštinu RS i sa šest poslaničkih kandidata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana