Birači da se ne igraju eksperimentima

Glas Srpske
Birači da se ne igraju eksperimentima

FOČA - Poruka Briselu i cjelokupnoj svjetskoj javnosti je ili Dejtonski sporazum ili samostalna država Republika Srpska, rekao je u nedjelju uveče kandidat koalicije "Zajedno za Srpsku" za predsjednika RS Ognjen Tadić.

- Od tog stava neću odustati ni po koju cijenu - rekao je Tadić na predizbornom skupu koalicije "Zajedno za Srpsku" na gradskom trgu u Foči, na kojem je prisustvovalo oko 500 stanovnika.

Kandidat ove koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da dosadašnja vlast nije ispunila data obećanja, javile su agencije.

Ivanić je pozvao građane da izaberu člana Predsjedništva BiH koji neće proizvoditi probleme i koji će imati mogućnost da komunicira sa svijetom, navodeći da je on takav kandidat. On je poručio biračima da se "ne igraju eksperimentima jer je funkcija predsjednika simbol državnosti".

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić kritikovao je rad aktuelne vlasti, dodavši da SDS i koalicija "Zajedno za Srpsku" nudi nove i kvalitetne kandidate, koji će govoriti i raditi za bolju budućnost RS.

Predizbornom skupu u Foči prisustvovao je i nekadašnji predsjednik RS i srpski član Predsjedništva BiH Mirko Šarović, koji je rekao da mu se Tadić "zakleo da će, bude li izabran za predsjednika Republike Srpske, štititi interese srpskog naroda i RS" makar morao proći istu sudbinu kao i on.

Na predizbornom skupu u Foči predstavljeni su i kandidati za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH iz izborne jedinice šest Nikola Perišić i Radenka Srndović iz SDS-a i Nedjeljka Ivković i Aleksandar Golijanin iz PDP-a.

Trebinje

Tadić je u nedjelju uveče na tribini u Trebinju rekao da su ciljevi koalicije "Zajedno za Srpsku" slobodna Republika Srpska iz koje će da ode visoki predstavnik, demokratska, ekonomski napredna, održiva i socijalno odgovorna republika.

Tadić je rekao da je obaveza budućeg predsjednika RS da odbaci zablude i podjele, a političkih stranaka da se "prestanu gledati preko nišana" i da se dogovore o budućnosti RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana