BiH ne može biti samo po volji Sarajeva

Glas Srpske
BiH ne može biti samo po volji Sarajeva

NEVESINjE - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je u Nevesinju da BiH ne može biti samo ono što misle bošnjački političari iz Sarajeva i naglasio da je njegova partija izričito protiv politike i integracija koje su na štetu srpskog naroda, javila je Srna.

Đokić je na predizbornoj tribini SP-a i Partije ujedinjenih penzionera (PUP) rekao da država mora imati snage da se uhvati u koštac sa savremenim izazovima, da planira, organizuje i pokreće ekonomski razvoj.

On je istakao da je Hercegovina važan region RS i da što prije treba usporiti i zaustaviti raseljavanje ljudi iz tog dijela Srpske, što se najbolje može uraditi ulaganjem u oblasti energetike, poljoprivrede i drvoprerade.

Govoreći o koaliciji SP-a i PUP-a, Đokić je rekao da je ona prirodna, jer socijalisti žele da pomognu populaciji koja je najugroženija u Srpskoj.

Predsjednik PUP-a Ilija Stevančević rekao je da su penzioneri svojim radom izgradili zemlju, a da sada žive u krajnjoj bijedi.

- Prosječna penzija je 320 KM, što je najmanje u regionu u odnosu na prosječnu platu, i to je nedopustivo. PUP će se zalagati da prosječna penzija bude namjanje 55 odsto od prosječne plate u RS - istakao je Stevančević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana