Ako nema RS ovdje ćemo biti iseljenički narod

Glas Srpske
Ako nema RS ovdje ćemo biti iseljenički narod

BANjALUKA - Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da SNSD nije dozvolio da srpski narod u RS ostane bez identiteta i vlastite bezbjednosti.

- Samo RS omogućuje da mi ovdje živimo, a ako nema RS mi ćemo ovdje biti iseljenički narod - istakao je Dodik u nedjelju uveče na predizbornom skupu SNSD-a u banjalučkoj MZ Bronzani Majdan, javila je Srna.

Dodik je naglasio da je Srpska uspjela da odgovori na izazove ekonomske krize, kao i da za štetu od poplava koje su zahvatile RS u proteklom vremenu izdvoji više od 300 miliona maraka.

- RS je vlastitim snagama uspjela da sanira te probleme i danas imamo jednu od najstabilnijih ekonomija u regionu - istakao je Dodik.

On je napomenuo da je RS uspjela da stabilizuje i Rafineriju nafte u Brodu i najavio pregovore o dodatnom zapošljavanju 500 novih radnika, ulaganjima Rusije u iznosu od oko 300 miliona evra i izgradnjom gasovoda "Južni tok" prema RS.

Govoreći o rezultatima rada Vlade RS na čijem je čelu u protekle četiri i po godine, Dodik je rekao da je Vlada u zdravstvo RS uložila više od 300 miliona maraka, u poljoprivredu 400 miliona maraka, a prije dva dana otpisala je 30 miliona maraka dugovanja poljoprivrednicima RS, plus subvencije.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da zahvaljujući poslanicima SNSD-a u Parlamentu BiH ništa nije prošlo što je protiv interesa RS.

Nosilac liste SNSD-a iz izborne jedinice jedan za Parlament BiH Nikola Špirić rekao je da je SNSD za četiri godine pokazao da je moguće voditi politiku u BiH bez prenosa nadležnosti.

- U proteklom periodu potpisali smo sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, postali nestalna članica Savjeta bezbjednosti UN, ispunili 174 uslova da bi krajem godine građani u BiH bili građani Evrope - istakao je Špirić.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice dva Igor Radojičić rekao je da je SNSD ponosan na političku stabilnost i jedinstvo RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana