Zvjezdice na točkićim jače i od vjetra FOTO

Maja Stanojević
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Treća rolerijada, koju je organizovala Škola sporta “Zvjezdica” održana u subotu na platou ispred Tržnog centra “Delta planet”.

Pored umijeća zaobilaženja prepreka i trka, mališani su uživali u brojnim sadržajima poput nastupa klovna Fazonka i mlade plesačice Ilene Stanišević, oslikavanja lica, crtanja i drugih zanimljivosti. Atmosfera je bila upotpunjena muzikom, razigranošću i maskotama crtanih likova koji su zabavljali djecu i gledaoce.

- Izuzetno sam zadovoljan. Ova, kao i dvije prethodne “Rolerijade”, ispunila je sva naša očekivanja s obzirom na opšte uslove borbe protiv pošasti današnjice, virusa korona - rekao je trener i organizator Škole sporta “Zvjezdica” Srboljub Vuković.

Ni na momente snažan vjetar nije mogao da utiče na sportski duh i snalažljivost virtuoza i onih nešto manjih majstora vožnje na točkićima.

- Jeste duvalo, ali nas ni naše učesnike nije poremetilo - istakao je Vuković.

Pored domaćih, nastupili su mališani iz Prijedora, Doboja, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Kneževa i drugih mjesta u blizini Banjaluke. 

Osim vožnje, djeca su se družila i sklapala nova prijateljstva.

Jedan od učesnika, Prijedorčanin Luka Mišković, rekao je da mu je bilo jako lijepo i da je sve vrijeme uživao.

- “Rolerijada” je ispunila moja očekivanja. Zadovoljan sam drugim mjestom u trci žute grupe - rekao je mladi Mišković.

Iza Miškovića, na treće mjesto, plasirao se njegov sugrađanin Petar Dakić.

- Sve je bilo savršeno, a vjetar mi nije bio ni najmanja prepreka - rekao je Dakić.

 Aleksandar Nježić iz Prijedora nastupio je u plavoj grupi.

- Zadovoljan sam svojim drugim osvojenim mjestom na ovoj “Rolerijadi”. Ova smotra je ispunila sva moja očekivanja, ali sam prvenstveno ovdje došao zbog uživanja u vožnji na rolerima - rekao je Nježić.

Organizacija

Mališani su bili raspoređeni u četiri grupe koje su se raspoznavale po crvenoj, plavoj, zelenoj i žutoj boji te se nisu miješali zbog epidemioloških mjera.

- Ovo je treća godina da organizujemo manifestaciju kako bismo obilježili sezonu škole rolera, te promovisali zdrav način života koji djeca treba da imaju još od malih nogu - rekao je Srboljub Vuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana