Zvaničnici Srpske čestitali slavu grada Banjaluke- Spasovdan

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA -Zvaničnici Srpske čestitali su banjalučkom rukovodstvu kao i svim Banjalučanima slavu grada - Spasovdan sa željom da najveći grad u Republici Srpskoj nastavi da se razvija.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Spasovdan, krsnu slavu Banjaluke, te poželio da proslava doprinese jačanju zajedništva i prevazilaženju političkih nesuglasica s ciljem nastavka razvoja grada, kao administartivnog, akademskog, privrednog, naučnog, kulturnog i sportskog centra Srpske, na dobrobit svih njenih građana.

"Upućujem iskrene čestitke povodom krsne slave Grada, Vaznesenja Gospodnjeg Spasovdana. Želim vam da ovaj veliki praznik proslavite u sreći, miru, blagostanju i duhu pravoslavne tradicije", naveo je Čubrilović u čestitki upućenoj gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću, predsjedniku Skupštine grada Banjaluke Mladenu Iliću, te upravi Parohije banjalučke.

Čubrilović je čestitku uputio u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime i svim odbornicima, sveštenstvu Parohije banjalučke i građanima Banjaluke.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je Spasovdan - krsnu slavu Banjaluke, te izrazila uvjerenje da će ovaj grad kao politički, administrativni, finansijski, kulturni i obrazovni centar Srpske, nastaviti putem razvoja i, kao otvoren i prijateljski, bilježiti napredak na svim poljima.

"Povodom velikog hrišćanskog praznika Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana, građanima i rukovodstvu Grada Banjaluke, upućujem najsrdačnije čestitke, sa željom da krsnu slavu proslavite u miru, zdravlju i sreći", navodi se u čestitki.

Cvijanovićeva je poručila da i ovaj praznik, uz poštovanje bogate tradicije i običaja srpskog naroda, bude vodilja za stvaranje što boljeg i kvalitetnijeg života, u interesu svih njenih stanovnika i Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i predsjedniku Skupštine grada Mladenu Iliću, kao i svim Banjalučanima slavu grada - Spasovdan sa željom da najveći grad u Republici Srpskoj nastavi da se razvija i opravdava epitet modernog administrativnog, kulturnog, turističkog, sportskog i urbanog centra.

- Banjaluka je od velikog značaj za Republiku Srpsku i zadovoljstvo mi je što je u proteklom periodu, zahvaljujući prije svega republičkim institucijama, izrasla u jednu od omiljenih destinacija mnogima. Realizovali smo niz kapitalnih projekata koji su omogućili bolji život Banjalučana i želja mi je da se nastavi dalji razvoj Banjaluke na opšte zadovoljstvo - istakao je Dodik povodom slave grada Banjaluka.

On je poželio da krsna slava Spasovdan bude obilježena u zdravlju i veselju, da se njeguju srpski običaji i očuva tradicija, a Banjaluka da nastavi da se razvija na dobrobit njenih građana i za ljepše sutra budućih generacija čiji je opstanak na ovim prostorima prioritet Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom krsne slave grada Banjaluka – Spasovdana, te izrazio uvjerenje da će ovaj grad, sa svim svojim kulturnim, privrednim i turističkim potencijalima, nastaviti put razvoja, a godine koje predstoje biti u znaku njegovog još intenzivnijeg napretka i prosperiteta.

Višković je čestitku uputio građanima Banjaluke, gradonačelniku, predsjedniku Skupštine grada i odbornicima, te poželio da ovaj praznik, uz poštovanje bogate tradicije i vrijednosti na kojima počiva, bude vodilja za stvaranje što boljeg života u najvećem gradu Republike Srpske za sve njene građane.

"Uz uvjerenje da ćete, kao i do sada, uz podršku institucija Republike Srpske nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci, još jednom vam upućujem srdačne čestitke", navodi se u čestitki premijera Viškovića.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović čestitao je krsnu slavu grada Banjaluke - Spasovdan, izrazivši nadu da će ovaj grad nastaviti da se razvija na dobrobit svih građana.
Radmanović je čestitku uputio gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i svim građanima Banjaluke.

"Zahvaljujući višegodišnjem izuzetnom zalaganju lokalnih i republičkih vlasti, kao i njenih građana, Banjaluka je danas otvoren, moderan i razvijen centar koji povezuje ljude, gradove, ali i države i narode", naveo je Radmanović u čestitki.

Banjaluka će sutra, uz bogat kulturno-umjetnički program, obilježiti krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno – Grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva – Parohija banjalučka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana