Zoran Popović, budući predsjednik banjalučke Skupštine: Radićemo kao i do sada

Miloš Vasiljević
Zoran Popović, budući predsjednik banjalučke Skupštine: Radićemo kao i do sada

BANjALUKA – Novi predsjednik Skupštine grada Banjaluka biće odbornik SNSD-a Zoran Popović koji za “Glas Srpske” kaže da je još rano govoriti o planovima i očekivanjima u narednom periodu.

- Odluka je donesena, sada treba da prođu sve procedure. Sigurno je da ćemo raditi kao i do sada i da ćemo, gdje je to moguće, raditi na unapređivanju da bi bilo još bolje - rekao je Popović.

Imenovanje Popovića za predsjednika Skupštine grada biće na dnevnom redu sjednice 16. februara, rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Dragoslav Topić.

- Imenovanje Popovića biće jedna od prvih tačaka dnevnog reda, tako da će on predsjedavati narednoj sjednici Skupštine grada - kaže Topić.

Dužnost predsjednika lokalnog parlamenta privremeno obavlja Saša Čudić. On je za “Glas Srpske” kazao da je izbor prvog čovjeka Skupštine grada stvar koalicionog dogovora te da SNSD treba da odluči.

- Želim uspješan rad i sve najbolje budućem predsjedniku Skupštine grada Zoranu Popoviću. U skladu sa Statutom i poslovnikom Skupštine grada obavljao sam dužnost predsjednika, a kako sam radio neka ocijene odbornici i javnost - rekao je Čudić.

Šef kluba odbornika Ujedinjene Srpske (US) Neven Stanić rekao je za “Glas Srpske” da se nada da će već na narednoj sjednici Skupštine grada biti završeno imenovanje.

- To je kadrovsko rješenje SNSD-a i kao koalicioni partneri pružamo punu podršku, ne vidimo tu nikakav problem. I prethodni predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić kadar je SNSD-a - rekao je Stanić.

Skoro četiri mjeseca čekalo se na izbor novog predsjednika Skupštine grada nakon što je Mladen Ilić na opštim izborima u oktobru 2022. godine osvojio, a potom i prihvatio, mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prije Popovića u javnosti su se spominjala još neka imena, između ostalih, i doktor Stanislav Palija, koji je odbio ovu funkciju.

Zoran Popović je odbornik SNSD-a u Skupštini grada, a do avgusta 2021. godine bio je direktor banjalučkog “Vodovoda”.

 

S predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci dr Vladom Đajićem i odbornicima u Skupštini grada Dragoslavom Topićem i Srđanom Amidžićem razgovarao sam o aktuelnim pitanjima u gradu, te smo dogovorili da novi predsjednik Skupštine grada bude Zoran Popović. pic.twitter.com/1VrJFCES1z

— Milorad Dodik (@MiloradDodik) February 9, 2023

 

Da će Popović biti novi predsjednik gradskog parlamenta prvi je juče na “Tviteru” objavio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

- S predsjednikom Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci dr Vladom Đajićem i odbornicima u Skupštini grada Dragoslavom Topićem i Srđanom Amidžićem razgovarao sam o aktuelnim pitanjima u gradu te smo se dogovorili da novi predsjednik Skupštine grada bude Zoran Popović - naveo je Dodik, objavivši fotografiju sa Đajićem, Topićem i Amidžićem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana